Tap i byderbyet

Jubel i Vard-garderoben etter kampn.

SK Vard er best byen. Ihvertfall om man legger torsdagens treningskamp i Storhall Karmøy til grunn. Det var nemlig laget på nivå tre som til slutt kunne innkassere en prestisjetung seier mot Eliteserie-motstand - ikke ufortjent sådan.

I en relativt svak første omgang av FK Haugesund fromsto bykollegaen SK Vard vel så farlige på sine muligheter som det byens blåkledde gjorde. Farligst frempå for FKH var David Akintola som prikket stolpen etter en gjennomløping, og før det hadde spissmakker Ibrahima Koné tvunget Vard-keeper Thomas Kinn til å gjøre en sterk reaksjonsredning etter heading fra corner, men Oddbjørn Skartun kunne meget vel ha sendt PostNord-laget i ledelsen på et tidligere tidspunkt i kampen. Per Kristian Bråtveit fint frempå med en redning i den situasjonen.

Resolutt straffe

Vel fem minutter før pause blir en Vard-spiller revet ned innenfor FK Haugesunds 16-meter og dommeren peker på straffemerket. Det ekspederes resolutt opp i vinkelen av Andreas Ulland Andersen. Dermed 1-0 til Vard ved halvgått løp etter en omgang som med FKH-øyne best kan oppsummeres som 'blodfattig'.

FK Haugesund lang kvassere i starten av andre omgang. I tur og orden kom Kone, Kallevåg, Apeland og Kone på ny til fine muligheter før David Akintola kunne utligne til 1-1 takket være god jobbing av innbytter Ibrahim Shuaibu i forkant.

Forsvarstabbe på tampen

Etter målet sank dog kvaliteten på det FK Haugesund foretok seg, og resten av oppgjøret bar preg av å bølge frem og tilbake uten at det ble produsert store muligheter i noen ender av banen.

Kort tid før slutt roter dog Anthony Ikedi det til i eget forsvar og Vard-angriper Preben Fauskanger lar seg ikke be to ganger når han får anledning til å sette inn 2-1 til Vard i det 90. spilleminutt.

Dermed vinner SK Vard byderbyet og kan titulere seg som "best i byen" frem til lagene møtes på ny.