Tapte mot siddisene

Gytkjær med ny nettkjenning da FKH tapte mot Viking.

Aldri gøy å tape fotballkamper og ekstra surt er det mot erkerivalen - slik FK Haugesund gjorde mot Viking i Storhall Karmøy fredag kveld. Det var nemlig gjestene fra Stavanger som kunne strekke armene i været da dommeren blåste av for full tid etter å ha vunnet 2-1 i den prestisjetunge treningskampen foran et tallrikt publikum.

Første omgang ble relativt sjansefattig, men Bruno Leite testet Viking-keeper Amund Wichne fra distanse før to Viking-scoringer i løpet av et snaut minutt skulle sørge for at gjestene kunne gå til pause med 2-0 ledelse. Ibrahima Koné hadde dog rukket å heade i tverrliggeren før dommeren sendte lagene i garderoben for 15 minutters hvile.

Redusering av Gytkjær

Samme mann stusset tidlig i andre omgang Frederik Gytkjær gjennom Vikings backrekke og alene med keeper gjorde dansken gjorde ingen feil. En rolig avslutning i hjørnet sørget for 1-2 og at FKH var tilbake i kampen.

Resten av andre omgang bar preg av et FK Haugesund som hadde mye ball, og et Viking-mannskap som ventet på kontringsmuligheter. Straks de kom ble det ofte farlig foran Helge Sandvik som ved flere anledninger måtte ut og avverge mulighetene som bød seg da Viking-spissene kom alene igjennom.

Flere mål skulle det dog ikke bli og Viking vinner dermed årets 'Rogalandsderby' 2-1.