To på landslagssamling

Jonas Skjerven Valland (bildet) og Asbjørn Engenes er tatt ut til landslagssamling i Porsgrunn.

Equinor Talentleir Porsgrunn arrangeres hvert eneste år for landets største fotballtalenter og mandag ble troppene til årets samling presentert. Det tas ut to landslagsstropper i hvert årskull - en landslagsstropp og en tropp bestående av spillere på skyggelandslaget.

Equinor Talentleir: Se uttaket til de to G16-landslagene.

- Disse spillerne er tatt ut fordi vi enkelt og greit anser dem som Norges største talenter i sin årsklasse. Dette er morgendagens helter, og de har mye å leve opp til! De aldersbestemte landslagene våre har virkelig markert seg i Europa siste årene. Og vi har toneangivende spillere på A-landslagene våre som bare for noen år siden var på talentleir i Porsgrunn, sier ansvarlig for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

En stordabu og en sveibu

Blant spillerne som er tatt ut finner vi to spillere fra FK Haugesund. Jonas Skjerven Valland har etablert seg som landslagsspiller på aldersbestemte landslag og er tatt ut til landslagstroppen for de norske G16-spillerne. Skjerven Valland er opprinnelig fra Stord, men har de siste sesongene spilt for FK Haugesund og er denne sesongen å finne på rekruttlaget. 

Keeperen Asbjørn Engenes er opprinnelig fra Sveio, men representerer nå FK Haugesund og er hjemmehørende både på rekruttlaget og FKHs G16-lag.

Årets talentleir arrangeres 8. til 12. august.

Annonse fra Eliteserien: