Ulrik klar for FK Haugesund

U21-landslagsspiller kommer fra Sogndal.

Overgangsvinduets første signering er et faktum. Mandag kom nemlig U21-landslagsspiller Ulrik Fredriksen (20) til Haugesund for å sluttføre en overgang fra Obos-klubben Sogndal og skrev kort tid etter ankomst under på en kontrakt som gjør han til FKH-spiller de kommende fire sesongene.

Sesongkort: skaff deg fast plass på FK Haugesunds hjemmekamper i 2020

Ulrik Frediksen er født i Bergen og spilte for bydelsklubbene Sædalen og Fyllingsdalen i hjembyen før han gjorde Sogndal-spiller av seg for tre år siden.

- Jeg kjenner godt til Haugesund fra tiden jeg spilte hjemme i Bergen og har et veldig godt inntrykk av både klubben og byen. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og bli kjent med de øvrige spillerne, sier 20-åringen i forbindelse med kontraktsinngåelsen.

- Har tatt veldig store steg

Sportslig leder Eirik Opedal beskriver den nye FKH-spilleren som en spiller helt i tråd med klubbens rekrutteringsfilosofi.

- Ulrik er en spiller som har tatt veldig store steg de siste årene og etablert seg i midtforsvaret på det norske U21-landslaget. Han er en robust og duellsterk spiller som spiller med stor ro og som er i en alder hvor det fortsatt er mye rom for utvikling. Slik sett passer han veldig godt inn i vår filosofi om å hente unge, sultne spillere - ikke på bakgrunn av hvor gode de er, men hvor gode de kan bli. Han er også en allsidig spiller, men vi ønsker å dyrke Ulrik som midtstopper og mener at det er der han har det største potensialet. 

Ulrik2
Ulrik Fredriksen i sin nye hjemmegarderobe. Foto: FK Haugesund

Stjal overskriftene på Haugesund Stadion

Siden debuten som 17-åring, atpåtil mot FK Haugesund på Haugesund Stadion i en kamp hvor FK Haugesunds nye midtstopper både forårsaket straffe og pådro seg rødt kort, har den høyreiste bergenseren spilt  tilsammen 79 offisielle kamper for Sogndal IL. Fredriksen står også med 19 aldersbestemte landskamper for Norge og er i dag en etablert spiller på det norske U21-landslaget.

Han spilte også alle tre kampene for Norge i U20-VM i Polen i fjor sommer.

Ulrik Frediksen har signert en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut 2023. 

Annonse fra Eliteserien: