Ute av Europa League

FK Haugesund gikk ned med flagget til topps i Nederland.

De færreste levnet FK Haugesund noen som helst mulighet til å avansere til Europa League-play off før returoppgjøret mot PSV Eindhoven torsdag kveld, men med fasit i hånd var man kun et stolpetreff fra å tvinge oppgjøret til ekstraomganger på Philips Stadion.

Oppgjøret var kun to minutter gammelt før hjemmelaget produserte kampens første mulighet, men de som trodde det skulle bli starten på et stormløp mot Helge Sandvik i FK Haugesunds mål måtte raskt innse at blåkledde nordmenn var spillemessig fullt på høyde med mer meritterte PSV-spillere.

Hands?

Mikkel Desler ropte på straffespark midtveis i første omgang, men ble ikke hørt av dommeren som vurderte handsen på en PSV-spiller til å ha skjedd utenfor 16-meterstreken, og ellers var det vel så mye FK Haugesund som hadde initiativet i kampen den første halvtimen.

Mot slutten av omgangen skulle dog PSV Eindhoven få sin beste periode i kampen og produsere flere gode muligheter. Felles for alle var dog at Helge Sandvik reddet mesterlig opp i samtlige situasjoner.

Etter hvilen forsatte kampen i samme spor som i første omgang med få farligheter foran noen av målene, men i det 76. minutt kommer hjemmelaget til en enorm mulighet som de fleste ser i mål. Ballen triller derimot utenfor Helge Sandviks høyre stolpe og oppgjøret er fortsatt helt åpent.

Stolpetreff

Så fulgte to kjempemuligheter for FK Haugesund - først ved Martin Samuelsen som header like utenfor og kort tid etter ved Bruno Leite som treffer stolpen.

På dette tidspunktet er det FK Haugesund som kjører kampen foran et hjemmepublikum som er alt annet enn fornøyd med kampbildet.

Mot slutten sendes også Helge Sandvik opp på dødballer i jakten på den etterlengtede scoringen som vil ta kampen til ekstraomganger, men det vil seg ikke i sluttminuttene. Det ender 0-0 i Eindhoven og dermed 0-1 sammenlagt.

Europa League-eventyret er dermed over for skuffede FK Haugesund-spillere som i garderoben etter kamp følte på at man her var veldig nær å gjøre det ingen trodde de kunne klare.