Han er tilbake!

Kristoffer Velde er tilbake fra Nest-Sotra. Nå er det FK Haugesund som gjelder.

Egentlig skulle Kristoffer Velde ha tilbragt denne sesongen på lån hos Nest-Sotra, men i forrige uke returnerte Koperviksgutten til FK Haugesund. Etter tre måneder i Obosliga-klubben. Hva skjedde?

- Vi ble enige om å avslutte noe som viste seg å være en dårlig match. Jeg ble ikke benyttet der hvor jeg er best, og selv om jeg likte meg veldig godt i Nest-Sotra var det ingen grunn til å videreføre noe som viste seg ikke å fungere. Nå er jeg tilbake i FK Haugesund og er veldig klar for å krige om spilletid i Eliteserien, sier Kristoffer Velde når han forklarer hvorfor låneoppholdet ble avsluttet.

Velde er klar på at han ønsker å ta ytterligere steg i 2019.

- Fjoråret ble ikke helt som jeg ønsket meg og en skade i starten av sesongen ødela mye. Jeg er veldig klar for å legge ned det arbeidet som skal til og er offensiv i hodet i møte med en ny sesong, sier kantspilleren med tilnavnet "Veldinho" - som seg hør og bør en spiller med brasilianske aner. 

Velde 2
Kristoffer Velde etter scoring mot Rosenborg i 2018. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

18 Eliteseriekamper

Kristoffer Velde fikk sin Eliteserie-debut borte mot Sogndal høsten 2017 og står med totalt 18 opptredener i seriesammenheng for FK Haugesund. Han har også bokført fem cupkamper og skal man tro FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug kan det fort bli mer spilletid på høyeste nivå fremover.

- Kristoffer er en lokal spiller med en del atypiske kvaliteter som spiller. Vi vurderte å sende han ut på et nytt utlån, men han har sett bra ut på trening den siste uken og Kristoffer kommer derfor til å være med i våre planer fremover. Selv om låneoppholdet i Nest-Sotra ble kortere enn tenkt har det likefullt vært fin læring. Ikke minst har nok Kristoffer oppdaget hvor fint man har det i FK Haugesund, sier Grindhaug i anledning av at han nå har fått en ny offensiv spiller til disposisjon.

Kristoffer Velde står med to landskamper for det norske G18-landslaget.

Annonse fra Eliteserien: