Venter på muligheten

Kristoffer Gunnarshaug håper å ha lagt skader og sykdom bak seg.

Denne sesongen har Kristoffer Velde og Kevin Krygård fått mye spilletid for a-laget. En unggutt det derimot har vært ganske så stille rundt er Kristoffer Gunnarshaug. Den finslepne midtbanespilleren returnerte før sesongen fra Lysekloster, men har så langt fått 2019 ødelagt av skader og sykdom.

FK Haugesund - Mjøndalen: kjøp billetter her.

Nå håper han å ha lagt denslags bak seg.

- Det er selvfølgelig kjipt å være skadet, det var ikke akkurat det jeg hadde planlagt, men det har uansett vært gøy å se guttene prestere som de har gjort, sier 20-åringen.

Midtbanespilleren som gikk veien gjennom FKH-akademiet før han spilte siste halvdel av 2018-sesongen for Lysekloster, skadet seg like før sesongstart og mistet mange måneder av vårsesongen. Straks Gunnarshaug siden kom tilbake ble han skadet på ny.

- Jeg har vært skikkelig uheldig denne sesongen og det har selvsagt vært tøft for meg å være skadet så mye - jeg har egentlig aldri pleid å være skadet i det hele tatt i løpet av mine år i fotballen.

Gunni
"Gunni" er klar til å gripe muligheten når den kommer.

Unner kompisene suksess

Ulykkesfuglen vil ikke gi treningsregimet skylden for skadene.

- Nei, jeg tror ikke det har noe med saken å gjøre. Jeg har vært i FKH-systemet lenge og trent mye med a-laget før jeg kom tilbake før denne sesongen. Jeg tror egentlig bare at jeg har vært veldig uheldig denne sesongen.

Samtidig som Gunnarshaug har måttet bruke tiden på rehabilitering og egentrening har han sett ungguttene Kristoffer, Kevin og Thore gjøre suksess i Eliteserien og i Europa League. Og det har ikke vært vanskelig å glede seg over andres suksess.

- Det er veldig kjekt at de gjør det bra og jeg unner de det veldig mye. Det er kjekke gutter som er veldig gode til å spille fotball så jeg er veldig glad på deres vegne, sier Gunnarshaug. Også kjent som "Gunni" i FKH-garderoben.

For en unggutt som venter på muligheten er det en vanskelig balanse å ha ro til å vente på at muligheten skal by seg, men samtidig ikke være FOR tålmodig.

- Det er en vanskelig å finne den rette balansen. Man må jobbe mye med seg selv og jeg tar det som en utfordring. Jeg tror jeg kan vokse på det så når muligheten kommer - DA er jeg selvfølgelig klar, avslutter midtbanespilleren som i sin tid kom til FK Haugesund fra ungdomsavdelingen i Haugar. 

Forhåpentligvis med en skadefri høstsesong foran seg.

Billetter til FK Haugesund - Mjøndalen

Første mulighet til å se Kristoffer Gunnarshaug i aksjon byr seg søndag når FK Haugesund møter Mjøndalen på Haugesund Stadion. Billetter til det oppgjøret kjøper du ved å klikke på banneret nedenunder.

Banner

Du kan også kjøpe billetter hos Shell i Karmsundsgaten eller hos Macron Store.

Billettluka på stadion åpner klokken 15.00.

Annonse fra Eliteserien: