Doug er klar

Douglas Bergqvist ankommer fra Östersunds FK.

Søndag ble Ben Karamoko skadet og trolig satt ut av spill for resten av sesongen. Onsdag er erstatteren klar. 25 år gamle Douglas 'Doug' Bergqvist har nemlig signert en låneavtale som i første omgang binder han til FK Haugesund frem til og med 31. juli. 

Bergqvist har de siste fem sesongene spilt for det svenske sensasjonslaget Östersunds FK som etter opprykket til Allsvenskan i 2015 har etablert seg som et lag på øvre halvdel i svensk fotballs øverste divisjon, blitt svenske cupmestere i 2017 og spilt 16-delsfinale i Europa League i februar 2018.

I løpet av sin tid i Östersund har Bergqvist spilt 125 kamper for den svenske klubben fordelt på serie, cup og europacup, men er opprinnelig et produkt av engelsk fotball etter å ha tilbragt de første årene av fotballkarrieren i klubber som Reading, Queens Park Rangers, Aldershot og Exeter m.fl. Midtstopperen er født i Stockholm og er svensk statsborger, men flyttet i ung alder til England.

- Spennende med nytt land og ny liga

Det var en forventningsfull spiller som ankom Haugesund onsdag ettermiddag.

- Jeg ser veldig frem til å ta fatt på karrieren her i Haugesund. Det vil være feil å si at jeg kjenner norsk fotball veldig godt, men det er veldig spennende å skulle ta steget over i en ny liga og til et nytt land. Østersund er en by på størrelse med Haugesund så jeg tror ikke det skal innebære noen større overgang - bortsett fra at Østersund er en by langt nord i Sverige. Nå er jeg bare klar for å komme i gang her i FK Haugesund, sier Bergqvist.

Duellsterk spiller

Hovedtrener Jostein Grindhaug er veldig tilfreds med at Bergqvist nå er FKH-spiller. 

- Doug er en spiller vi har vurdert gjennom hele vinteren og som ble aktuell igjen i forbindelse med skaden til Ben. Han er en duellsterk spiller med en veldig tilstedeværelse på banen. Bergqvist er en ledertype både på og utenfor banen og en spiller som alltid gir 110%, sier Jostein Grindhaug.  

I låneavtalen som er inngått med Östersunds FK ligger det også en opsjon på kjøp ved utlånsavtalens slutt.

Annonse fra Eliteserien: