Fortsetter som sølvmåke

Hagland viderefører samarbeidet med FK Haugesund i 2019.

Helt siden Rasmus Gautsen Hagland etablerte seg som skipseier og -megler i 1872 har Hagland vært en sentral del av det lokale næringslivet her på Haugalandet. Gjennom årenes løp har virksomheten og aktivitetene vokst og når vi avlegger Haglands kontorer i Smedasundet et besøk er det fjerde generasjon Wendelbo Aanensen som tar oss imot nede ved kaien.

Paal og Øivind Wendelbo Aanensen er søskenbarn og gradvis i ferd med å overta ledelsen i familievirksomheten som har gått i arv siden 1927. Med årene har antall ansatte steget til 150, inkludert sjøfolkene, og forretningsområdene vokst til også å gjelde både eiendom og finans. 

Tiårsjubileum som samarbeidspartner

Båndene til FK Haugesund er tette og har vært det lenge. Helt siden 2009 har Hagland vært en sentral støttespiller for byens største fotballklubb og som sine fedre Arne og Knut er også den nye generasjonen Wendelbo Aanensen lidenskapelig opptatt av fotball og av FK Haugesunds vé og vel.

- Det er mange gode grunner til at vi støtter FK Haugesund, men ikke minst er det viktig for oss å støtte klubben med tanke på de turbulente tidene den var gjennom ved årsskiftet. Klubben er større enn enkeltpersoner og derfor er det viktig at vi står samlet og sammen bak klubben her i regionen, sier Paal Wendelbo Aanensen.

At løsningen på trenerspørsmålet allerede befant seg i klubben når problemstillingen dukket opp i begynnelsen av januar er de to veldig tydelige på. 

- Jos var rette mannen til å ta dette videre. Det var tydelig at klubben fikk mannen de selv ønsket seg og med Jostein tilbake som hovedtrener får man enda mer av det folkelige ved FK Haugesund tilbake. Man merker at det er en forventning, ikke bare her på Haugalandet, men i hele Fotball-Norge til Grindhaugs comeback som FKH-trener, sier Øivind Wendelbo Aanensen.  

Søskenbarna ser ingen grunn til å dempe ambisjonsnivået med ny trenerduo på plass.

- Vi håper som alltid på topp 6. Vi har etablert oss som en klubb på øvre halvdel av Eliteserien og kan ikke sikte lavere. Europacup er det litt vanskeligere å gå til med en klar målsetting, der vil mye avhenge av trekningen, men det er uansett viktig med tanke på å bygge og utvikle klubben at den får testet seg ute i Europa. Ikke minst må det være veldig inspirerende for både spillere og supportere ved starten på en ny sesong.

Mær enn tri poeng

De to trekker også frem aktivitetene utenfor banen når de motiverer den nye samarbeidsavtalen som innebærer at Hagland forblir Sølvmåke også i 2019.

- Engasjementet vårt knytter seg til mer enn bare fotballen og kampen om poeng. Det at klubben engasjerer seg i samfunnsprosjekter og er en regional dynamo for breddefotballen på Haugalandet er kanskje vel så viktig for oss. Vi støtter også en lang rekke andre lag og foreninger her i regionen og ser betydningen av å ha en klubb som ikke bare setter Haugalandet på norgeskartet, men også inspirerer og bidrar med erfaringer og kompetanse til grasrotnivået i den lokale idretten.  

Paal og Øivind Wendelbo Aanensen ser også paralleller mellom egen virksomhet og FK Haugesund.

- Som oss evner også FK Haugesund å tenke større enn bare region og er blitt en maktfaktor i norsk fotball. Vi liker også å tenke stort og kjenner oss godt igjen i filosofien som har ført FK Haugesund fra å være et lokalt lokomotiv til nå å være en av de aller beste fotballklubbene i landet og også ha en internasjonal arena, avslutter de to.

Les mer om FK Haugesunds sølvmåkepartner Hagland.

Annonse fra Eliteserien: