Akintola klar for FK Haugesund

Signerte under FK Haugesunds sponsorkveld.

Annonse:

Torsdag kveld var det duket for 'Sponsorkveld' på Haugesund Stadion. Her fikk klubbens samarbeidspartnere servert både foredrag av psykiater Bjarte Stubhaug om betydningen av motivasjon og stressmestring for å kunne prestere og siden anledning til å stille spørsmål til FKH-trener Eirik Horneland og Sportssjef Jostein Grindhaug om sesongen vi har i vente.

Signerte foran sponsorene

Midtveis i torsdagens program ble dog to spillersigneringer presentert - hvorav Babajide David Akintola var den ene.

Den 22 år gamle nigerianeren signerte en kontrakt som i første omgang gjør at han spiller sesongen 2018 i FK Haugesund på lån fra danske FC Midtjylland. Dette etter å ha trent med klubben i en lengre periode.

Rask og driblesterk

Den raske og dribleglade nigerianeren er tiltenkt en kantrolle i FK Haugesund, men kan også spille spiss - noe han ofte gjorde på utlån i Obosliga-klubben Jerv forrige sesong. Da tegnet Akintola seg for totalt ni scoringer i løpet av 28 kamper for Grimstad-klubben.

Publikumsyndling

FKH-trener Eirik Horneland har latt seg imponere av Akintola i løpet av perioden 22-åringen har trent med klubben.

- Han har vist veldig godt igjen både i trening og kamp og vist veldig gode ferdigheter både en mot en og med ball i fart. Han kan fort bli et offensivt aktivum for oss denne sesongen og har mye av det som skal til for å bli en publikumsyndling på Haugesund Stadion.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot 

Babjide David Akintola har ikke lagt skjul på at han har ønsket seg til FK Haugesund etter å ha trent med klubben.

- Jeg veldig glad for at dette har gått i orden og at jeg skal spille for FK Haugesund i 2018. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av klubben og håper å bidra til at vi vinner mange fotballkamper denne sesongen, kunne den nyblivne FKH-spilleren fortelle til alle fremmøtte torsdag kveld.

Akintola kommer opprinnelig fra FC Ebedei i hjemlandet Nigeria, men kom til FC Midtjylland og dansk fotball høsten 2014. Han har også vært utlånt til FC Thisted i dansk 1. divisjon før han kom til Jerv og norsk fotball før forrige sesong.

Annonse fra Eliteserien: