Årets første treningskamp

Møter Sandnes Ulf fredag kveld.

Opprinnelig var det Bryne som skulle stå for motstanden i årets første treningskamp forrige lørdag, men grunnet forbudet mot treningskamper frem til og med 16. februar måtte oppgjøret mot jærbuene avlyses og i stedet er det bortekamp i Sandnes som blir FK Haugesund-spillernes første anledning til kampaction når Obosliga-laget Sandnes Ulf er vertskap på ØsterHus Arena fredag kveld.

Sandnes Ulfs nye hjemmebane ble offisielt åpnet i mars i fjor og fredagens kamp blir første anledning for Benjamin Tiedemann og de øvrige FKH-spillerne til å teste ut Sørfylkets nye fotballstorstue.

Retur til kjente trakter

Hjemmelaget ble nummer sju i Obosligaen i fjor og ventes å være blant opprykksfavorittene denne sesongen. Et spesielt gjensyn med de lyseblå og hvite blir det for Mads Sande som tilbragte siste halvdel av fjoråret på utlån til Sandnes Ulf, samt for Niklas Sandberg og Egil Selvik som begge tilbragte ungdomsårene i klubben.

- Det blir kjekt å komme ned til Sandnes og den nye stadion der. Det er lenge siden jeg har spilt kamp så jeg gleder meg sa Niklas Sandberg tidligere i uken.

Og poengterte betydningen av å spille treningskamper på dette stadiet av sesongen.

- Når du møter andre lag blir det mer uforutsigbart og du tester det du har gjort på trening slik at det blir som en liten eksamen og ser om det fungerer det du gjør på trening. Det er det man bruker treningskamper til.


 Se hele intervjuet med Niklas Sandberg.

Et forfall

Joakim Våge Nilsen har røket korsbåndet, skal snart opereres og må belage seg på en lengre rekonvalens- og opptreningsperiode, men ellers er samtlige FK Haugesund-spillere tilgjengelig før fredagens oppgjør. Ventelig vil samtlige spillere som reiser nedover i kamptroppen fredag ettermiddag få spilletid i oppgjøret.

Oppgjøret har avspark klokken 18.00 og du kan se årets første treningskamp direkte på Haugesunds Avis.

Norges Fotballforbund har åpnet for at norske toppklubber kan spille maksimalt fem treningskamper før seriestart i april. Det innebærer at den opprinnelige planen for treningskamper i sesongoppkjøringen vil bli gjenstand for justeringer, men det er allerede klart at FK Haugesund også kommer til å møte Start til treningskamp i Kristiansand neste fredag. De øvrige tre kampene vil bli klare senere.

Referat fra fredagens treningskamp i Sandnes får du på fkh.no lørdag morgen.

Annonse fra Eliteserien: