Årets veldedighetsdrakt er inspirert av Ask-genseren

Også denne høsten spiller FK Haugesund en utvalgt kamp i en spesiallaget veldedighetsdrakt. Foto: Sigrun Gilje Hindal.

Når høsten kommer og Lillestrøm venter på Haugesund Sparebank Arena  i den 27. serierunden kommer FK Haugesund, som de gjorde hjemme mot Bodø/Glimt i fjor, til å spille i en spesialdesignet drakt til støtte for et veldedig formål. 

Drakten vil være inspirert av Garnius' Ask-genser og er designet av garnforhandleren spesielt for veldedighetsprosjektet RETT STRIKK hvor inntektene i år tilfaller arbeidet til Norsk Luftambulanse.

Garnius og FKH støtter Norsk Luftambulanse

RETT STRIKK er et nasjonalt støtteprosjekt som hvert år dedikeres en ny ideell organisasjon, og etter at fjorårets aksjon og MegDeg-drakten ble viet Røde Kors, vil årets RETT STRIKK og veldedighetskamp dedikeres Norsk Luftambulanse – en ideell organisasjon som jobber for at man skal få raskere og riktigere akuttmedisinsk behandling utenfor sykehus.

Formålet er å redde liv og helse gjennom å styrke luftambulansetjenesten og akuttmedisin og Norsk Luftambulanse er i dag operatør på samtlige av landets tretten legehelikopterbaser.

-  Mønsteret på genseren er inspirert av det kinesiske yin og yang som utfyller hverandre - slik både positive og negative opplevelser som Norsk Luftambulanse står i hver dag også gjør det, forklarer designsjef i Garnius Sigrun Gilje Hindal.

IMG_20220705_114438.jpg
Badou i Ask-genseren. Foto: Sigrun Gilje Hindal.

Symboltung genser

Der forrige sesongs genser og drakt hadde umiskjennelig preg av Mariusgenser har årets utgave hentet inspirasjon fra et annet mønster.

- Årets genser tar utgangspunkt i et mer tradisjonelt Islender-mønster som er et veldig klassisk, nordisk mønster, sier Gilje Hindal.

Navnet Ask er heller ikke tilfeldig.

- Det har en dobbelt betydning. Det spiller både på dette med Ask og Embla og det norrøne som er sterkt tilstedeværende i tradisjonsmønstre, men også som i det engelske "ask" som en påminnelse til folk om at det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite når det kommer til egen helse, sier innholdsprodusent Ine Rossebø Lauvvik i Garnius.

Selges i begrenset opplag

Trøyene som benyttes i høstens veldedighetskamp vil bli produsert i begrenset opplag og siden bli auksjonert bort til inntekt for Norsk Luftambulanse i etterkant av oppgjøret. Totalt vil det bli solgt 100 eksemplarer av Ask-drakten i etterkant av oppgjøret mot Lillestrøm.

På kampdag vil det også bli organisert innsamling på Haugesund Sparebank Arena.

Annonse fra Eliteserien: