Bergenser i rekkene

Victoria Tangen tar med seg tøffhet og erfaring til FK Haugesund.

Arild Andersen. Fredrik Pallesen Knudsen. Sondre Liseth. Herrelaget i FK Haugesund kan se tilbake på mang en bergenser gjennom årenes løp. Nå er det klart at også damelaget får en vaskekte bergenser i rekkene.

Victoria Tangen kom til Haugesund fra Bergen som student for fem år siden, ble siden værende i Sildabyen og er nå klar for FK Haugesund. Tangen kan se tilbake på en lang karriere i Arna/Bjørnar, men fra og med 2022 er det hvitt, blått og FK Haugesund som gjelder. En som er veldig fornøyd med det er trener Thomas Dahle. 24-åringen er nemlig en spiller helt etter hans hjerte.

- Victoria er en meget god spiller som tilfører oss masse med sin rutine og erfaring. Hun er en spiller med autoritet og er både tøff og oppofrende i duellspillet. I tillegg tilfører hun oss stor løpskapasitet og selv om hun i utgangspunktet spiller stopper kan hun også bekle flere posisjoner fremover i banen, sier mannen som er satt til å lede det første damelaget i FKH-historien.

Der blir ventelig Victoria Tangen sentral. Som forsvarsspiller, selv om hun også har erfaring fra andre posisjoner på banen.

- Jeg har spilt i Arna/Bjørnar siden jeg var liten. Det var der jeg begynte og der jeg stort sett har vært. Så flyttet jeg til Haugesund for å studere og selv om jeg i starten fortsatte å spille for Arna/Bjørnar i Bergen ble summen av alt litt mye så jeg trappet ned med å spille for Vard i tredjedivisjon. I vinter merket jeg at jeg var klar for å satse mer på fotballen igjen så da meldte jeg meg til tjeneste for Haugar i andredivisjon denne sesongen.

IMG_20211124_152007__01.jpg
Victoria Tangen tar med seg verdifull erfaring til FK Haugesund.

Smakt på Toppserien

Helt ukjent med norsk fotballs fornemste nivå er hun heller ikke. Et innhopp og fem kamper på benken i Toppserien ble det på 24-åringen før hun satte kurs for Haugesund tilbake i 2017.

- I Arna/Bjørnar spilte jeg først og fremst i 2. divisjon, men jeg trente en del med Toppserie-laget og var med på en del kamper, men kamparenaen min var først og fremst i 2. divisjon, sier Tangen.

Som Thomas Dahle trekker også Victoria Tangen frem tøffheten og mentaliteten som sine fremste egenskaper når hun skal beskrive seg selv som spiller.

- Jeg har alltid sagt at jeg ikke kan fotball, men jeg gir meg aldri. Jeg er veldig glad i dueller og er godt trent, så det er nok mer det at jeg er sterk i hodet enn at jeg er så veldig teknisk av meg som har ført meg dit jeg er i dag som fotballspiller.

- En siste mulighet

For Victoria Tangen kom damesatsingen i FK Haugesund som en siste, gyllen mulighet for spilleren som på tross av å være kun 24 år blir for en veteran å regne.

- Selv om venninnene mine har sluttet underveis har jeg aldri klart å gi meg med fotball. Jeg synes det er så gøy at jeg alltid har kjent på en sterk lyst til å fortsette og når FK Haugesund lanserer sitt eget damelag er det en kjempespennende ting å få være en del av. Jeg ser også på det som min siste mulighet til å satse skikkelig på et bra nivå. For meg er er det å være en del av denne satsingen veldig stort.

IMG_20211124_152052_Bokeh__01.jpg
Fra Bergen til Haugesund Sparebank Arena.

Kaptein på gullag

Selv om Tangen har lang erfaring med spill i 2. divisjon fra tidligere ser hun at satsingen i FK Haugesund har form av noe større. Både hva gjelder ambisjoner, fasiliteter og trenerkrefter.

- Vi spillere som er med på dette her har et stort ansvar og opplegget vi har fått presentert skiller seg ganske mye fra det jeg er vant med fra en 2. divisjonsklubb. Klubben virker å satse skikkelig og vil ha med seg spillere som er villige til å gi alt for at klubben skal lykkes. Thomas virker å ta fotball veldig seriøst og vet veldig godt hvordan han vil ha det, sier spilleren som fra og med 1. januar får FK Haugesund som ny klubbadresse.

Helt ukjent med suksess er forsvarsspilleren heller ikke. I Arna/Bjørnar ble hun godt vant til å bite fra seg i møte med de aller beste.

- Jeg har hevdet meg i NM for både J16 og J19 med Arna/Bjørnar og også vunnet Dana Cup. Det å ha vært kaptein på det gode laget som vant i Danmark er vel kanskje det største jeg har vært med på. I hvert fall så langt. 

Victoria Tangen har skrevet under en kontrakt med FK Haugesund ut sesongen 2023.

Annonse fra Eliteserien: