Besøk fra 'Trivselsfylket'

FK Haugesund møter Sogndal i Haugesund Idrettspark lørdag ettermiddag. Foto: Sportskollektivet.

Sogn og Fjordane er riktignok avviklet som fylke og administrativ innretning, men den mentale bevisstheten omkring området på Nordvestlandet som 'Trivselsfylket' - Norges triveligste fylke i den gamle fylkesstrukturen - lever i beste velgående.

2. divisjon: se tabell og terminliste
 

Om lørdagens motstander i damenes 2. divisjon, Sogndal, kommer til å fremstå nevneverdig hyggelige i Haugesund Idrettspark gjenstår dog å se. Laget har så langt denne sesongen spilt jevnt med alle de har møtt i seriespillet, inkludert topplaget Viking, og blir garantert en tøff nøtt for FK Haugesunds damer.

Sogndals damelag så, som FK Haugesund, dagens lys før sesongen 2022 etter at klubben overtok Kaupangers damelag i seriesystemet og re-brandet det i hvite og sorte drakter og med Sogndal-logo på brystet. Etter fire spilte kamper denne sesongen står laget med fem poeng etter en seier, to uavgjorte og et tap. Sistnevnte kom i forrige serierunde borte mot Viking (1-2).

DSC_0858 kamprop haugesund.jpg
Smells like team spirit. Foto: Sportskollektivet.

Fortsetter mønsteret?

For FK Haugesund har sesongen så langt vært beretningen om et lag som vinner hjemmekampene sine, men fortsatt venter på å ta poeng på utebane. Med seks poeng på sine fem første kamper ligger Thomas Dahle som nummer åtte på tabellen før lørdagens kamp.

FK Haugesund Birte Øvsthus har forøvrig spilt for Sogndals forgjenger, Kaupanger, tidligere i karrieren.

Sykdom herjet i spillergruppa før forrige serierunde, men til lørdagens kamp skal majoriteten av spillerne som enten sto over forrige seriekamp mot Tiller i Trondheim eller fortsatt var preget av sykdom være tilbake for fullt.

Avspark klokken 13.00 på Djervbanen. Gratis adgang.

Annonse fra Eliteserien: