Bjoa-ekspressen

Thea Knutsen representerer bygda langs Bjoafjorden i FK Haugesund.

Det første damelaget i FKH-historien blir noe langt mer enn bare et lag for "byjenter". Sandeid, Etne, Voss og nå også Bjoa er nemlig representert i spillertroppen. Sistnevnte ved Thea Knutsen. Et hurtigtog fra Bjoafjorden.

Og en spiller trener Thomas Dahle har store forhåpninger til.

- Thea er en spiller med veldig stor arbeidskapasitet, et tungt skudd og en fysikk som mange skal få merke både i trening og ikke minst i kamp. Jeg ser virkelig frem til å få være å bidra til at hun får ut potensialet sitt, sier FKH-treneren entusiastisk.

Omflakkende karriere

Thea Knutsen kommer senest fra Djerv 1919, men kan se tilbake på en omflakkende karriere der jakten på lag som tilbød jentefotball og utviklingsarenaer har ført henne på kryss og tverrs av de indre delene av Haugalandet.

- Det startet på Bjoa hvor jeg stort sett spilte sammen med gutter frem til ungdomsskolen. Deretter spilte jeg for Vindafjords damelag og siden også en sesong for Lura i Stavanger. De siste to sesongene har jeg spilt i Djerv 1919. Jeg har spilt litt der det har vært lag opp i gjennom, så jeg har også vært innom Skjoldar/Vats på et tidspunkt, sier Knutsen.

Nå er kantspilleren derimot klar for FK Haugesund - i første omgang frem til og med 2023. Det er et steg som Knutsen er veldig motivert for å ta.

- Som et nyoppstartet FKH-lag betyr det nok ganske mye for veldig mange. Også for meg. Jeg tar fotballen veldig seriøst så for meg er det veldig attraktivt å få være med på det opplegget som venter i FK Haugesund fremover. Jeg opplever at det er et veldig stort engasjement og mye vilje blant spillerne og støtteapparatet. 

IMG_20211208_195942__01.jpg
Thea Knutsen signerte en toårskontrakt i desember.

Kunsten å kombinere jobb og fotball

Når Thea Knutsen ikke spiller fotball jobber hun i ambulanseteamet i Helse Fonna. Det er en tidkrevende jobb hvor hun også har store ambisjoner på egne vegne. Det gjør behovet for at fotballhverdagen løper mest mulig i takt med karrieren i det sivile. 

- Det er viktig for meg at fotballen er gøy og at man gleder seg til trening og til det å treffe lagkameratene i garderoben. 2. divisjon blir et nytt nivå for meg som jeg skal hevde meg på i møte med veldig mange gode spillere både i trening og kamp. Derfor satser jeg da også for fullt og er nøye med både kosthold og søvn og andre ting som er med og påvirker fotballhverdagen. 

Trenerens tøffe krav

Trener Thomas Dahle har ikke lagt skjul på at han stiller store krav til spillerne som skal være en del av det første damelaget i FKH-historien. Det er krav Thea Knutsen ønsker velkommen.

- Thomas la lista fra dag en og skisserte for oss at vi må leve som 24-timers utøvere for å kunne følge hans opplegg fremover. Det er tydelig at han vil ha oss opp og frem, men jeg synes også han har vært flink til å møte hver enkelt spiller og sørge for at alle skal trives som en del av denne gruppen.

Og trenerens vurdering av henne som en spiller med stor kapasitet og god fysikk - deler hun den?

- Ja, det gjør jeg. Jeg har aldri vært spesielt god teknisk, men kompenserer for det med både fysikk og stor arbeidskapasitet. I tillegg er jeg rask, har et godt skudd og er god på å lese spillet, sier 25-åringen.

IMG_20211222_115544.jpg
Bjoa blir representert på Haugesund Sparebank Arena denne sesongen.

Grunnmuren må på plass

Spillerstallen til FK Haugesund teller i begynnelsen av januar totalt 19 spillere og at spillertroppen er nykomponert gjør at det å bygge fellesskap og samhold blir viktig i tiden fremover. Det må ligge i bunn av enhver prestasjonsgruppe som ønsker å hevde seg i en lagidrett. Damelaget til FK Haugesund blir intet unntak.

- De fleste spillerne på laget kjenner - eller kjenner til - hverandre fra tidligere. Vi har enten spilt sammen eller mot hverandre opp gjennom årene. I tillegg har vi hatt en del treninger sammen nå i høst som gjør at vi er i ferd med å bygge den grunnmuren som må være på plass for at vi skal kunne prestere som lag.

Torsdag hadde laget sin første offisielle trening som FK Haugesunds damelag på et vinterkaldt treningsfelt i Haugesund Idrettspark. Den første av mange denne vinteren.

- Det viktigste nå er at spillerne blir skikkelig kjent med hverandre og at trenerne blir kjent med spillerne. Det vil sikkert ta litt tid, men vi er godt i gang og alle spillerne er her for samme sak og med samme ønske om å lykkes, avslutter Thea Knutsen.

Thea Knutsen har signert en kontrakt med FK Haugesund ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: