Feststemt fredagskveld

Victoria Tangen tildelt to priser og Solfrid Hetleflåt Bråthen én da damelaget feiret seg selv.

Annonse:

Fredag kveld var det feststemning på Haugesund Sparebank Arena. Foranledningen var damelagets sesongavslutning, med både oppsummering av sesongen 2022 på agendaen samt blikket rettet mot den nye sesongen som venter like over nyttår.

For assistenttrener Olav Askeland og oppmann Geir Olav Jentoft var det siste kvelden med gjengen ettersom begge gir seg i støtteapparatet før neste sesong - og begge to ble behørig takket av for innsatsen de har lagt ned i 2022. 

Dobler budsjettet i 2022

Daglig leder Martin Fauskanger presenterte innholdet i satsingen slik den vil arte seg til neste år - med en dobling av budsjettene sammenlignet med oppstartssesongen, mens sportslig leder Eirik Opedal forklarte at suksessgrunnlaget for damelaget er den samme som for herrene; en klubb som står sammen, forener kreftene og trekker i samme retning. Underforstått; FK Haugesund skal bli et lag å regne med i neste års nasjonale 2. divisjon.

Opedal trakk også frem betydningen det å ha et eget damelag har hatt med tanke på å revitalisere klubben og de positive ringvirkningene det har gitt langt utover FK Haugesund og Haugesund Sparebank Arena.

Vic.jpg
Victoria Tangen ble både 'Årets spiller' og 'Spillernes spiller'.

Spillerutmerkelser

Solfrid Hetleflåt Bråthen scoret 12 seriemål denne sesongen, deriblant det høydramatiske seiersmålet på overtid i serieavslutningen hjemme mot Avaldsnes som sikret plassen i den spissede andredivisjonen i 2023, og stakk med det av med utmerkelsen som årets toppscorer.

Trenerduoen Thomas Dahle/Olav Askeland delte også ut en pris til det de betraktet som 'Årets spiller' i 2022; en utmerkelse som tilfalt Victoria Tangen. Til grunn for prisen lå Tangens hundreprosentlige tilnæring til trening og kamp, viljen til å gå i krigen og det å være en signalspiller som setter standarden for de øvrige på laget.

At valget av Tangen også falt i smak hos de øvrige spillerne ble bekreftet ved at den kompromissløse forsvarsspilleren også ble kåret til 'Spillernes spiller' - en kåring hvor spillerne selv trekker frem en lagvenninne som har gått i bresjen denne sesongen.

Venter på oppsettet

FK Haugesund spiller neste sesong i den ene av to nasjonale avdelinger i 2. divisjon. Det innebærer langt mer spisset og tøffere motstand i 2023, og oppsettet for de to avdelingene ventes å bli presentert i uke 49.

Annonse fra Eliteserien: