Blir draktpartner fra og med 2022

FK Haugesund og organisasjonen ‘Bortekamp’ tar kampen mot spilleavhengighet i fellesskap.

Spilleavhengighet har utviklet seg til å bli en av vår tids moderne folkesykdommer, og gjør seg også gjeldende blant idrettsutøvere. Det har resultert i at organisasjonen ‘Bortekamp’, ledet av den tidligere toppdommeren Per Ivar Staberg, i dag jobber aktivt med å både forebygge og hjelpe idrettsutøvere som enten står i fare for eller allerede har utviklet en avhengighet til pengespill.

Bortekamp: les mer om arbeidet som organisasjonen gjør

Med seg på laget får organisasjonen også FK Haugesund.

Dette etter at ‘Bortekamps’ Per Ivar Staberg og FK Haugesunds markedssjef Martin Fauskanger tidligere denne uken inngikk en samarbeidsavtale som starter allerede denne sesongen, men som vil bli ekstra synlig fra og med neste sesong når organisasjonen blir synlig på den delen av drakten som tilgodeses ideelle og samfunnsnyttige organisasjoner.

- Spilleavhengighet har utviklet seg til å bli et stort samfunnsproblem og konsekvensene blir veldig store og ødeleggende for de det rammer. Vi vet fra både britisk og dansk fotball at spilleavhengighet forekommer i ganske stort omfang blant fotballspillere i begge landene, og det er ingen grunn til å tro at det ikke også gjelder spillere i Norge, sier Per Ivar Staberg.

Orienterte både partnere og spillere

I forbindelse med samarbeidsavtalen presenterte Staberg arbeidet som organisasjonen gjør både for klubbens partnere i forbindelse med kampdagsfrokosten før oppgjøret mot Strømsgodset tidligere i uken, og siden for FK Haugesunds spillere og støtteapparat.

- Dette er fortsatt et veldig tabubelagt tema, men vi har noen eksempler hvor norske idrettsutøvere har stått frem og fortalt om hvordan spilleavhengighet har vært med å ødelegge både idrettskarrieren og livet til utøverne.

Bortekamp artikkelbilde.jpg
Per Ivar Staberg både informerte og svarte på spillernes spørsmål omkring spilleavhengighet.

At organisasjonen nå har alliert seg med FK Haugesund i promoteringen av arbeidet som ‘Bortekamp’ bedriver og for å sette problemstillingen med spilleavhengighet innen idretten på dagsorden er ikke tilfeldig.

- FK Haugesund er en klubb som står veldig godt til våre egne verdier, med sunn og nøktern klubbdrift i bunnen av gode resultater. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben etter å ha vært på besøk her i noen dager og ser veldig frem til samarbeidet vårt fremover. Vi kommer også til å jobbe sammen med øvrige deler av norsk toppfotball, men avtalen med FK Haugesund er et lite stykke foregangsarbeid, kunne Staberg fortelle i forbindelse med orienteringen han holdt for FKH-spillerne torsdag formiddag.

Lett å takke ja til samarbeidet

Også for markedssjef Martin Fauskanger i FK Haugesund er arbeidet med å motvirke spilleavhengighet noe klubben setter stor pris på å få være en del av.

- De fleste av oss kjenner vel til en eller flere skrekkhistorier om hvilket forferdelig uføre mennesker som utvikler spilleavhengighet havner i, og idrettsutøvere er like utsatt som alle andre med tanke på å miste kontrollen og pådra seg så store problemer at det går på bekostning av både livskvalitet og øvrig familie. Å kunne ta en aktiv rolle med å sette temaet på dagsorden var derfor noe vi lett takket ja til når muligheten bød seg.

I forbindelse med torsdagens orienteringsmøte dukket det også opp mange spørsmål og diskusjoner med spillerne.

- Jeg oppfatter spillergruppa vår som veldig reflektere omkring temaet og i det ligger det en trygghet i møte med problemstillingen, men dette er noe som man må være bevisst på hele tiden og utvikle en kultur som er med på å motvirke at noen havner i et uføre som påvirker både livet og karrieren i negativ retning, sier Fauskanger.

Les mer om FKH-partner Bortekamp.

Annonse fra Eliteserien: