Blir FKH-spiller

Torje Naustdal slutter seg til FK Haugesund 1. august.

Torsdag formiddag kom 21 år gamle Torje Naustdal til Haugesund Sparebank Arena for å gjennomføre medisinsk test og signere en kontrakt som innebærer at han blir FK Haugesund-spiller fra og med 1. august.

Midtbanespilleren som opprinnelig kommer fra Florø fullfører dermed vårsesongen i sin nåværende klubb - Obosligalaget Strømmen - før han tar steget opp i norsk Eliteserie på sensommeren. Naustdal legger ikke skjul på at han ser frem til å måle seg med de aller beste når han snart tar steget opp på aller øverste nivå i divisjonssystemet.

- Først og fremst er det veldig kjekt at en så kul klubb som FK Haugesund gir meg denne sjansen. Jeg skal selvsagt gjøre alt for å vise meg fortjent til tilliten de viser meg og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig.

Skal fullføre med stil i Strømmen

Før han ikler seg FKH-drakta ønsker 21-åringen å avslutte på en skikkelig måte i sin nåværende klubb.

- Jeg hadde en prat med trenerne her og de var veldig tydelige på at jeg skal fullføre de sju siste kampene i Strømmen med stil. Det kommer jeg til å gjøre. Jeg har mye å takke klubben for og kommer til å gi alt for Strømmen inntil jeg blir Haugesund-spiller. Frem til 1. august kommer derfor fokuset mitt kun til å ligge der.

Naustdal 2.jpg
Torje Naustdal har tilbragt det siste halvannet året i Strømmen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Flere klubber viste interesse

Naustdal startet karrieren hjemme i Florø før han til seriestart i fjor satte kurs for Romerike og Strømmen IF. Der har den defensive midtbanespilleren markert seg som en av divisjonens beste spillere og vekket flere klubbers interesse. Mye takket være hjelpen fra en lang rekke personer opp gjennom årene.  

- Jeg er veldig takknemlig for alle trenere jeg har hatt opp gjennom årene - både i Florø og siden i Strømmen det siste halvannet året. Jeg er ekstremt takknemlig for tiden jeg har hatt på Romerike og for å ha fått jobbe med alle de bra folka som jobber og utgjør den klubben - fra materialforvalteren "Bobbo" Eriksen og til trenerteamet.

Midtbanespilleren står så langt med 36 offisielle kamper for de grå og røde fra Strømmen, og rakk innen overgangen til Obosliga-klubben i fjor også å trekke i drakten til Florøs a-lag ved 45 anledninger. Debuten på seniornivå fikk FK Haugesunds blivende midtbanespiller som 17-åring i forbindelse med Florøs hjemmekamp mot Åsane i Obosligaen høsten 2017. 

- Jeg er en spiller som elsker å vinne. Først og fremst en teknisk spillertype som kanskje er litt mindre enn de fleste dype midtbanespillere, men jeg liker å ha ballen, spille langs bakken og i bakrom. Jeg blir nok sett på som en angrepsfarlig "sekser" og tror jeg skal passe godt inn i en klubb som jeg først og fremst forbinder med samhold og råskap. Ikke minst ser jeg frem til å spille på gress. Jeg elsker gress, avslutter Naustdal.

Passer inn i FKH-kulturen

Naustdal har også representert det norske G18- og G19-landslaget

- I Torje får vi et godt alternativ på midtbanen som på tross av sin unge alder har rukket å vise at han både er trygg med ball, har stor arbeidskapasitet og sterk tilstedeværelse i kamp. Utgangspunktet er veldig spennende og han er en spiller som bør passe godt inn i kulturen hos oss, sier sportslig leder Eirik Opedal i forbindelse med signeringen.

Torje Naustdal er klar for FK Haugesund fra 1. august og har signert en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg over fire og et halvt år ut sesongen 2025.

SPILLERFAKTA

  • Navn: Torje Naustdal

  • Fødselsdato: 26. april 2000

  • Høyde: 178 centimeter

  • Nasjonalitet: Norge

  • Fødeby: Florø

  • Tidligere klubber: Florø Sportsklubb og Strømmen Idrettsforening

  • Posisjon: Midtbanespiller

Annonse fra Eliteserien: