Blir ny assistentrener

Hellen Våge erstatter Olav Askeland i trenerteamet.

Før sesongen 2023 gjør FK Haugesunds damelag endringer i støtteapparatet. Årets assistenttrener Olav Askeland takker for seg som følge av totalbelastningen med full jobb ved siden av trenerjobben og erstattes kommende sesong av Hellen Våge.

- Det er veldig synd at Olav gir seg, men jeg har forståelse for at han ikke får kabalen med fotball, jobb og familie til å gå opp. Han har vært en veldig sterk bidragsyter denne sesongen, vært en god sparrings- og diskusjonspartner for meg og vært veldig god til å se og følge opp den enkelte spiller. Vi har utgjort et veldig bra team, men jeg er sikker på at vi får en god erstatter i Hellen, sier FKH-trener Thomas Dahle.

Lang fartstid fra Haugar

Hellen Våge kan se tilbake på en lang spillerkarriere i Haugar, samt treneroppgaver i samme klubb og har inneværende sesong vært J15-trener i Haugar. Tidligere har FK Haugesunds nye assistenttrener også tatt UEFA B-lisens, vært spillerutvikler i Avaldsnes og vært ansvarlig for kretslag som trener.

MicrosoftTeams-image (12).png
Thomas Dahle får Hellen Våge med seg som assistent kommende sesong.

- Det som FK Haugesund har satt i gang trigger meg. Når tilbudet kom kjentes det veldig riktig for meg å bli en del av satsingen her. Som spiller var jeg taktisk smart og håper å bidra på det området. Jeg er også opptatt av et fotballags struktur og som gammel forsvarsspiller har jeg fokus på det å forsvare egen boks og tenke at alle lagdeler er en del av både forsvar og angrep, sier FK Haugesunds nye assistenttrener.

Hellen Våge kan se tilbake på en spillerkarriere på seniornivå i Haugar som strakk seg fra 2001 til og med 2012 før hun tok steget over i trenerfaget.

Ser frem til samarbeidet

Thomas Dahle tror det vil være en ekstra bonus å få en dame inn i støtteapparatet for kommende sesong, men er tydelig på at det er renommeet som en dyktig trener som har vært utslagsgivende for valget av ny assistent.

- I Hellen får vi en dedikert trener som kommer med masse erfaring - også fra høyt nivå som spiller. Det er alltid bra å få inn noen nye øyne til å se på ting og jeg er sikker på at hun vil være en solid bidragsyter både overfor meg, men også inn mot spillerne. Det er et stort pluss at vi får enda et kvinnelig innslag i støtteapparatet siden hun vet hva det vil si å være damespiller og kan være med å "ta temperaturen" i en damegarderobe , men det viktigste for meg er at hun har vist seg å være en dyktig trener som jeg tror jeg vil kunne samarbeide godt med.

Annonse fra Eliteserien: