Blir ny salgsleder i FK Haugesund

Vi ønsker Anders Velde velkommen til klubben.

Administrasjonen i FK Haugesund ruster opp og torsdag ble det klart at Anders Velde blir ny salgsleder i klubben. 49-åringen kommer senest fra Ifocus Øyeklinikk, men har levd et helt arbeidsliv innen marked og salg og kan blant annet se tilbake på 20 år i !Solid hvorav årene 2003 til 2019 som kjedesjef for selskapets butikker. 

- Jeg er spent og gleder meg. Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av klubben og de som jobber her. Intervjuprosessen var ryddig og bidro til at jeg har en veldig lyst til å være med på dette. Grunnfundamenetet i klubben er på plass og det er gjort et veldig bra markedsarbeid de siste årene så veldig mye har falt på plass både sportslig, økonomisk og administrativt. Det trigger meg veldig å skulle ta del i det videre markedsarbeidet fremover.

Bakgrunn fra begge moderklubber

Velde kan også se tilbake på en mannsalder innen fotballen, fra den spede begynnelse som Haugar-spiller i ung alder og frem til han selv sto på treningsfeltet i Djerv 1919 og instruerte den neste generasjonen.

- Jeg er oppvokst i Ramsdalen som var et område med stort sett bare Haugar-gutter. Blant annet var Jarle Wee både nærmeste nabo og bestekamerat. Jeg spilte i Haugar fra sjuårsalderen og opp til juniornivå før jeg siden flyttet til Oslo i forbindelse med studier og spilte for Bærums Verk. Jeg flyttet tilbake til Haugesund etter at FK Haugesund var etablert og spilte flere sesonger i 4.- og 5.-divisjon for Haugar. Etter at jeg la opp i 30-årsalderen ble jeg siden pappatrener i Djerv 1919, sier Velde som har tilhold på Gard.

Martin og Anders.jpg
Daglig leder Martin Fauskanger ser frem til å få Anders Velde med på laget.

FK Haugesunds påtroppende salgsleder kan også vise til mange tøffe bataljer på fotballbanen med en viss Jostein Grindhaug gjennom oppveksten. En gang gikk det skikkelig galt.

- Jeg husker vi møtte Åkra på Gymnasbane 4 i første seriekamp. Jeg var vel 14-15 år og på et tidspunkt smalt det skikkelig i en duell med Jostein Grindhaug som gjorde at jeg endte på sykehus med et gjenklistret øye. Jeg så ikke ut i måneskinn i lang tid etterpå.

Nå skal duoen Velde og Grindhaug derimot spille på samme lag fremover.

- Viser at vi mener alvor

FK Haugesunds daglige leder Martin Fauskanger er veldig tilfreds med at Anders Velde snart er en del av organisasjonen han leder på Haugesund Sparebank Arena.

- Dette var en mulighet vi ikke kunne takke nei til. Valget falt på Anders som salgsleder på grunn av hans solide bakgrunn og erfaring innen salg. Vi har fått et bra team på markedssiden i klubben nå med mye erfaring som gir oss tyngde. Ansettelsen viser at vi mener alvor, og er det én person jeg tror kan dra salgsarbeidet videre så er det nettopp Anders, sier daglig leder Martin Fauskanger.

Anders Velde tiltrer som salgsleder i FK Haugesund senest 1. februar.

Annonse fra Eliteserien: