Bortekamp i Bergen

Victoria Tangen møter gamleklubben Arna/Bjørnar mandag kveld. Foto: Sportskollektivet.

I forkant av seriestarten advarte FKH-trener Thomas Dahle mot tre lag når favorittene til seriemestertittelen i 2. divisjon skulle pekes ut. Viking. Bryne. Og Fyllingsdalen. I tillegg trakk han frem de respektive Toppserie-klubbenes andrelag som potensielt veldig gode motstandere.

2. divisjon: se tabell og terminliste

- Du vet aldri helt hva du møter når rekruttlaget til en Toppserieklubb står på andre siden. Plutselig møter du flere spillere som ellers er hjemmehørende på øverste nivå, mens det samme laget i neste kamp stiller helt uten innslag derifra. Det er derfor vanskelig å plassere andrelagene til Arna/Bjørnar, Avaldsnes og Klepp i terrenget.

Mandag ettermiddag får man det første svaret på hva et rekruttlag går for når Victoria Tangen og lagvenninnene i FK Haugesund setter kurs for Bergen og sesongens fjerde seriekamp - borte mot Arna/Bjørnar 2. Det er identisk med 'Vic' Tangens klubb fra barne- og ungdomsårene hjemme i Bergen.

Trio.jpg
Benedikthe Hartvigsen, Hanne Bjelland og Ingvild Hansen Høvring møter Arna/Bjørnar 2 i Bergen.

Startet med kalassifre

Arna/Bjørnar startet sesongen særdeles overbevisende med 8-0 seier borte mot Os etterfulgt av 7-2 hjemme mot Loddefjord, men kom ned på jorda igjen i forrige runde da man tapte 1-2 borte mot Vidar. 

Det er med andre ord et lag som ligger a poeng med FK Haugesund som utgjør vertskapet i Arna Idrettspark mandag kveld.

FK Haugesund vant på sin side 5-0 i serieåpningen hjemme mot Stord, fulgte opp med 2-1 borte mot Staal Jørpeland før en av de ventede seriefavorittene, Fyllingsdalen, ble for sterke (0-2) på Sakkestad sist lørdag.

FK Haugesund reiser til Bergen uten J17-landslagsspiller Linneah Henriquez som er opptatt med Europamesterskapet i Bosnia-Hercegovina. I tillegg er Sunniva Einarsen uaktuell som følge av skade mens Rikke Rossebø Kalstad også er på vei tilbake etter en periode på sidelinjen og neppe blir spilleklar til mandagens kamp.

Oppgjøret mot Arna/Bjørnar har avspark klokken 19.00 i Arna Idrettspark.

Annonse fra Eliteserien: