Damelaget forsterker

Tiril Østvold er ny FK Haugesund-spiller.

Fredag ettermiddag signerte 19 år gamle Tiril Østvold papirene som gjør henne til FK Haugesund-spiller og blir dermed den fjerde tilveksten til Thomas Dahles 2. divisjonslag denne sommeren. Østvold kommer fra Bogafjell IL i Sandnes og har tidligere også spilt for Viking og Klepp.

Nå venter spill nord for Boknafjorden for forsvarsspilleren som kan se tilbake på NM-tittel med Klepps J19 allerede som 15-åring tilbake i 2019. 

- Jeg er oppvokst på Bogafjell og startet karrieren der, men har også vært innom Klepp og Viking i løpet av karrieren. Da jeg var yngre var jeg også med på kretslag og landsdelssamlinger og kjenner noen av spillerne som allerede er her derifra, sier 19-åringen.

En vinnerskalle

Østvold er tydelig på hva hun kan tilføre dette FK Haugesund-laget.

- Jeg er en vel først og fremst en vinnerskalle som har duellstyrke og spilleforståelse som mine fremste egenskaper og da Thomas kontaktet meg for å høre om jeg kunne være interessert i å spille på andre siden av Boknafjorden kjente jeg på en veldig sterk lyst til å ta den utfordringen.

image1.jpeg
Tiril Østvold er FKH-spiller.

Med tilhold i Sørfylket vil spill i Haugesund innebære en hel del reising for å få kabalen til å gå opp -noe hun fikk en forsmak på i forrige uke da hun var med og trente med de nye lagvenninnene.

- Det innebærer en del pendling og kjøring i bil, men jeg vil dette så mye at jeg tror det skal gå greit. Førsteinntrykket mitt av spillerne og trenerapparatet er veldig godt og treningskulturen her virker å passe meg bra. Mottakelsen jeg har fått har også vært fin så dette er noe jeg ser frem til å bli en del av, sier 19-åringen.

Tilbake fra korsbåndsskade

Sommeren 2021 ble karrieren satt på vent som følge av en korsbåndsskade. Etter et års rehabilitering var hun tilbake på fotballbanen for Viking i fjor sommer.  

- Jeg kom tilbake for cirka et år siden, men brukte litt tid på å komme tilbake på samme nivå som før skaden. Denne sesongen gikk jeg tilbake til Bogafjell for å få spilletid og finne litt ut av hva jeg ville og når dette tilbudet fra FK Haugesund kom føltes det veldig riktig og kjekt.

Trener Thomas Dahle er veldig tilfreds med å ha sikret seg Tiril Østvolds kvaliteter.

- Tiril har en veldig solid CV og selv om hun ble satt tilbake av korsbåndsskaden er hun på vei tilbake til det nivået som gjorde henne til en veldig spennende spiller allerede tidlig i tenårene. Hun kommer til å tilføre oss masse vinnervilje og punch og er en spiller jeg er veldig glad for å ha med meg inn i høstsesongen.

Tirill Østvold er spilleklar til søndagens hjemmekamp i 2. divisjon mot Vålerenga 2 på Djervbanen.

Annonse fra Eliteserien: