Damelagets "Tori"

Amalie Svendsen kan bekle nesten alle posisjoner på banen.

For en spiller kan det være både fordeler og ulemper forbundet med det å være anvendelig og kompatibel med ulike posisjoner i et lag, men spør du en trener så vil vedkommende trolig si at de elsker spillere som kan bekle flere roller. Spillere som har så god fotballforståelse at de kan spille sentralt på midtbanen i det ene øyeblikket for så å bli dyttet ned i forsvarsfireren dersom situasjonen skulle kreve det. Eller skyves frem i angrepsleddet.

Amalie Svendsen har den fotballforståelsen. 

Når du i tillegg kun er 17 år, atletisk bygget fra naturens side og har hele seniorkarrieren foran deg kan ikke fotballfremtiden beskrives som annet enn lovende. 

Den vurderingen deler også FKH-trener Thomas Dahle.

- Amalie er en spiller som kan bekle flere posisjoner. Hun har noe meget spennende med seg, er pliktoppfyllende og jobber hardt. Jeg vil beskrive henne som en typisk lagspiller som alltid gir 100% for laget, sier FKH-treneren når han får i oppgave å beskrive den tidligere Haugar-spilleren.

Går Tor Arne Andreassen i næringen

Så hva tenker den anvendelige spilleren selv? Er hun komfortabel med å gå en spiller som f.eks Tor Arne Andreassen i næringen? FKH-legenden "Tori" var jo også kjent for å være usedvanlig omstillingsdyktig til ulike posisjoner på banen. 

- Jeg har ofte fått hørt at jeg er den berømte "poteten" de fleste lag gjerne har, så det å være en anvendelig spiller har egentlig fulgt meg gjennom hele karrieren siden jeg har spilt i såpass mange forskjellige posisjoner på banen. Heldigvis har jeg både styrke og fart som jeg profiterer på med tanke på å håndtere de ulike rollene. 

Defensivt ansvar. Offensive oppgaver. Eller balansespiller på midtbanen. Amalie Svendsen finner seg til rette uansett hvilke oppgaver hun blir tildelt.

-Det er vanskelig å trekke frem en bestemt favorittposisjon siden jeg har erfaring fra så mange plasser, men jeg har trivdes veldig godt med å spille midtstopper som jeg spilte en del tidligere, men nå i det siste har jeg også spilt mye ving. Det synes jeg har vært veldig kjekt.

Amalie 2.png
Amalie Svendsen er klar for FK Haugesund ut 2023.

Utvklingsmiljø og -muligheter

Som for de øvrige spillerne på laget hadde også Svendsen et sterkt ønske om å bli en del av satsingen som skulle gjøres i FK Haugesund. 

- Med en gang jeg hørte at man skulle etablere et eget damelag så ble målet mitt å komme med. Det ble veldig viktig for meg og jeg er selvsagt veldig fornøyd med at jeg er blitt en del av det. Jeg setter veldig pris på å føle at klubben tar oss seriøst og legger opp til en skikkelig satsning. Man ønsker å få til et miljø som fremmer alle spillernes utvikling og bidra til at vi skal bli så gode som mulig. Det er bra å se. 

Etter å ha gått gradene gjennom mange år i Haugar venter nå FK Haugesund i fortsettelsen. Det innebærer en ny start og et nytt miljø, men noe forblir likevel like viktig som under årene i Haugar. Trivsel.

- Jeg har alltid spilt i Haugar og begynte å spille i 1. klasse, så jeg kan ikke ha vært mer enn seks-sju år da jeg startet. Siden dess har jeg egentlig hatt to mål som spiller. Det ene er å bli så god som mulig og det andre er å samtidig ha det kjekt med fotballen. Det er det viktigste. For meg er det viktig å trives sammen med lagvenninner og ha et godt utviklingsmiljø rundt laget for at jeg skal kunne prestere best mulig. 

- Tror vi blir et bra lag

Damenes 2. divisjon har seriestart i april, og sparker med det i gang en sesong hvor de aller tøffeste lagene trolig blir Viking, Bryne og Fyllingsdalen. Sammenlignet med 2021-sesongen skal det hentes inn et forsprang på 10-15 poeng på de nevnte lagene.

- Jeg både håper og tror at vi vil vise oss som et bra lag, at vi kommer oss oppover og får vist hva som bor i oss. Det skal bli interessant å møte mange av de samme lagene som vi gjorde med Haugar i fjor og se om vi som nytt lag står enda bedre til motstanderne denne sesongen. Jeg har godt håp om det, avslutter 17-åringen som fyller 18 rundtomkring tidspunktet for seriestart.

Amalie Svendsen har signert en kontrakt med FK Haugesund ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: