Dansk hurtigtog på plass

Simone Pedersen har signert for FK Haugesund.

FK Haugesunds damelag har riktignok en kort historie å vise til, men har allerede gjort seg gode erfaringer i møte med utenlandske impulser. Så også nå hvor det kommer et dansk tilskudd til spillerstallen. Simone Pedersen er nemlig klar for 2. divisjonssatsingen på Haugesund Sparebank Arena og bytter med det ut Aalborg til fordel for sildabyen.

- Jeg er en hurtig kantspiller som er god til å utfordre en-mot-en, til å komme i mellomrom og gå i dybden. Presspillet er også en av mine styrker som spiller, sier 23-åringen som senest var å se i drakten til Aalborg Freja.

Fotballkarrieren starter allerede i Aalborg KFUM som treåring frem til Pedersen tok steget videre til Aalborg BK i 2015. Der spilte hurtigtoget elitefotball i seks år på blant annet J18-nivå og siden seniorfotball med opprykk for Aalborg BK fra 1. divisjon til den danske toppdivisjonen.

Det siste halvannet året har FK Haugesunds nye tilvekst spilt for Aalborg Freja hvor hun har markert seg som en meget målfarlig spiller i dansk 2. divisjon. 

Simone 2.jpg
Simone Pedersen flytter fra Danmark til Norge og spill for FK Haugesund.

Kjenner Haugesund

Som kjæreste med FK Haugesund-spiller Anders Bærtelsen har Simone Pedersen allerede rukket å gjøre seg godt kjent med sin nye hjemby før hun nå flytter til Norge.

- Jeg har har vært her mange ganger det siste halvannet året og kjenner derfor byen godt fra tidligere. Det neste halvåret skal jeg dessuten ha praksis hos Tada som en del av studiene i markedsføringsøkonomi som jeg er ferdig med til sommeren, sier Pedersen som hadde sin første trening med nye lagvenninner onsdag kveld. 

Trener Thomas Dahle er veldig fornøyd med at Simone Pedersen nå blir FK Haugesund-spiller.

- Simone blir en spennende tilvekst for oss, først og fremst med de offensive ferdighetene hun har en mot en. Det er en kvikk spiller med veldig god teknikk. Hun er en dedikert og pliktoppfyllende spiller som er lojal og ønsker å være med å bidra til kollektivet på banen. Hun trente litt med oss allerede i fjor og hun ble tatt veldig godt i mot av de øvrige spillerne, sier Thomas Dahle om vinterens tredje forsterkning til damelaget.

Simone Pedersen har skrevet under en toårskontrakt med FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: