Dansk midtstopper på plass

Vi ønsker Søren Reese velkommen til FK Haugesund.

Mandagen byr ikke på bare én, men to nye FK Haugesund-spillere. Samme dag som Nikolas Walstad kunne trekke på seg drakten med måkelogoen på brystet, ble det også klart at danske Søren Reese kunne gjøre det samme.

Sesongkort 2022: Få din egen faste plass på FK Haugesunds hjemmekamper.

Den 28 år gamle midtstopperen kommer til FK Haugesund fra FC Midtjylland og har skrevet under på en treårsavtale. Med det sluttføres en spillerjakt som strekker seg flere år tilbake i tid.

- Vi har hatt Søren på blokka helt siden han spilte i Viborg, men det er først nå at timingen er riktig for begge parter. Han er en meget duell- og hodesterk spiller som vi tror vil passe godt inn i norsk fotball. Etter en omflakkende fotballtilværelse de siste årene vil Søren ha godt av å "lande" i Haugesund og få stabilitet i karrieren. Han er en skikkelig vinnerskalle som er med og setter standarden for de øvrige spillerne, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Søren Reese blir å se med draktnummer fem kommende sesong.

Bereist spiller

FK Haugesunds nye danske midtstopper kommer opprinnelig fra Ingstrup på Nordjylland og spilte for både Ingstrup SF og Blokhus FC før han i 2010 fikk sin første smak av seniorfotball som Jammerbugt FC-spiller. I tidsrommet 2015 til 2018 tjenestegjorde han i grønt og hvitt for Viborg FF før den danske storklubben FC Midtjylland hentet den da 24 år gamle forsvarsspilleren til Jyllands fotballflaggskip. 


Oppholdet hos "Ulvene" fra Herning og Ikast har vært dominert av utlån. Først til AC Horsens, siden i Esbjerg og så en kort sejour i polske Zaglebie Lubin i 2020. I januar i fjor returnerte Søren Reese siden på ny til AC Horsens på lån før han i høstsesongen spilte for den danske Superliga-klubben Sønderjyske. 

- Jeg ser frem til å være i en og samme klubb over lengre tid og bidra til å ta klubben videre i riktig retning. Jeg fikk vite om FK Haugesunds interesse for meg første gang på det tidspunktet hvor jeg signerte for Midtjylland og det er veldig inspirerende å komme til en klubb som har fulgt meg så lenge og som har vist så sterk interesse for meg over tid. Nå var tidspunktet perfekt både for meg og for klubben med tanke på å bli Haugesund-spiller, sier Reese.

- Jeg elsker å vinne

FK Haugesunds nye midtstopper tror han har en spillestil som vil komme til sin rett i møte med norsk Eliteserie.

- Jeg vet at norsk fotball er mer enn bare "Drillo" som vi jo kjenner godt til i Danmark. Det blir en veldig interessant utfordring å få oppleve norsk fotball på nært hold. Norsk klubbfotball har tatt store steg og jeg gleder meg til å få prøve meg i nye omgivelser og til å lære mer i en ny fotballkultur. 

Reese kom til Haugesund søndag kveld og gjorde siden unna medisinsk sjekk og kontraktssignering på Haugesund Sparebank Arena mandag ettermiddag.

- Jeg er vel først og fremst en vinner. Jeg elsker å vinne og gjør alt som står i min makt for å vinne fotballkamper. I tillegg legger jeg alltid ned hardt arbeid og er en leder som er sterk i duellspillet. Det er nok mine fremste kjennetegn som spiller, sier 28-åringen som tar med seg samboer og en liten datter til Norge. 

Søren Reese har signert en treårskontrakt som binder han til FK Haugesund ut sesongen 2024. Tirsdag har FK Haugesunds nye midtstopper sin første treningsøkt med nye lagkamerater i Storhall Karmøy.

Annonse fra Eliteserien: