Dansk topptrener til FKH Akademiet

Henrik Clausen blir ny trenerutvikler i FK Haugesund.

Det var nesten hundre søkere, men en kandidat skilte seg ut da FK Haugesund tidligere i år lyste ut stillingen som ny trenerutvikler i klubbens eget akademi. I et ellers sterkt heat av søkere til stillingen sto Henrik Clausen (49) fra Danmark frem som det åpenbare førstevalget.

Clausen har mange års erfaring fra toppfotballen i Danmark og har de siste sju årene jobbet som landslagstrener for aldersbestemte landslag i Danmark – de siste fire årene som sjef for det danske U19-landslaget. Innen dess var 49-åringen også hovedtrener for Odense Boldklub i den danske Superligaen og er dessuten trenerinstruktør på det danske fotballforbundets UEFA A- og PRO-kurs.

- Det har vært viktig å finne en ny trenerutvikler med stor erfaring fra toppfotballen og med god kompetanse innen både spiller- og trenerutvikling. Etter flere gode samtaler og besøk i Haugesund ble vi enige med Henrik Clausen om en 2-årig avtale og jeg er veldig fornøyd med å kunne presentere en så erfaren trenerutvikler som kommer hit med en CV og en erfaring som det er vanskelig å få tak i her i landet. Mange i norsk toppfotball vil nikke anerkjennende til at vi i Haugesund er i stand til å tiltrekke oss en person med Henrik Clausens kvalifikasjoner, sier FK Haugesunds akademisjef Søren Lykke.

Besøkte Haugesund i september

Henrik Clausen besøkte FK Haugesund tilbake i september og fikk et godt inntrykk av klubben som nå blir hans nye arbeidsgiver.

- Haugesund er riktignok en liten by, men besøket fortalte meg at klubben er basert på noen riktig fine verdier som jeg selv deler. Den fremstår både hardtarbeidende og profesjonell og jeg håper å bidra med min egen erfaring og kompetanse i utviklingen av både FK Haugesund og fotballen på Haugalandet, sier Henrik Clausen.

Som trenerutvikler vil den tidligere danske landslagstreneren bidra både i utviklingen av trenerne internt i FKH Akademiet samt eksternt ut mot samarbeidsklubbene. Herunder sikre kvaliteten i treningsprosessen og bidra til den fotballfaglige utviklingen av FKH Akademiet.

Henrik Clausen starter i stillingen som trenerutvikler senest 1. november.

Annonse fra Eliteserien: