- Det ga mersmak

Thore Pedersen ser på "potet"-stempelet som en styrke.

Annonse:

Tor Arne Andreassen holdt "potet"-stempelet høyt i hevd gjennom mange FKH-sesonger, men med 'Tori' i fotballpensjonistenes rekker har en ny FKH-spiller med evnen til å bekle de fleste posisjoner entret Haugesund Stadion. Thore Pedersen. Signert fra Vard i vinter og i startoppstillingen allerede i årets andre Eliteserie-runde - hjemme mot Sarpsborg 08 i oppgjøret som endte 1-1 søndag kveld.

Mandag formiddag var det en fornøyd 22-åring som kunne se tilbake på 90 minutter med Eliteseriefotball kvelden i forveien.

- Det kom som en overraskelse på meg at jeg skulle starte, spesielt på venstre kant, men jeg er jo alltid klar for å gå inn på laget og gjøre en jobb, sier Pedersen som sier seg fornøyd med egen innsats og som fikk dokumentert solid løpskraft i Eliteserie-debuten på hjemmebane.


Se hele intervjuet med Thore Pedersen.

Fordeler og ulemper

Det følger både fordeler og ulemper med å ha "potet"-stempelet som spiller. På den ene siden kandiderer man til spilletid i mange posisjoner, men samtidig får man sjelden anledning til å rendyrke og perfeksjonere seg i en spesifikk rolle.

Pedersen mener uansett at det pr. i dag er en styrke å kunne konkurrere om spilletid i flere roller.

- Jeg ser på det som en fordel akkurat nå. Så tidlig i FKH er det bare en fordel for meg at jeg kan spille i flere posisjoner og får kamptrening på dette nivået.

Thore Pedersen fikk sin offisielle FKH-debut med innhopp i seriepremieren mot Strømsgodset.

Annonse fra Eliteserien: