Dobbel Velde i FK Haugesund

Natalie Velde flytter hjem igjen for å bli med på damesatsingen i FK Haugesund.

Tenker du at én Velde er mye å fordøye? Vel, fra nå av må du forholde deg til enda et medlem av slekstreet i FKH-drakt.

Fredag ettermiddag ble nemlig Natalie Velde klar for FK Haugesund. Nittenåringen har skrevet under en toårskontrakt med FKH og kommer dermed til å holde storebroren Kristoffer (22) med selskap på Haugesund Sparebank Arena.

- Nå har jeg vært nesten tre år i Oslo så jeg tenkte at det skulle være godt å ta en liten tur hjem og bli med på den satsingen som FK Haugesund har satt i gang nå. Dette tror jeg blir en veldig fin reise å være med på, sier Velde når hun forklarer hvorfor hun vender nesen hjemover fra 1. januar.

Overbevist av Thomas Dahle

Natalie Velde kan se tilbake på en allerede innholdsrik karriere med spill for Kopervik fra barnsben av før hun siden fikk spilletid i Toppserien for Avaldsnes og ferden gikk videre til den ambisiøse 1. divisjonsklubben Øvrevoll/Hosle fra Bærum utenfor Oslo. 

Nå er ringen sluttet, Natalie Velde er tilbake på Haugalandet for å ta del i FK Haugesunds ferd mot toppen av norsk fotball.

- Det bryter kanskje litt med det som er normalt å ta et steg ned i divisjonene, men slik som Thomas har presentert det så skal vi holde Toppserie-standard på det meste og seriøsiteten rundt prosjektet gjør at dette er noe jeg har lyst til å være med på.

IMG_20211126_131727__01.jpg
Natalie Velde har signert for FK Haugesund ut 2023.

Med en av Eliteseriens aller største profiler som storebror er Natalie innforstått at mange vil sammenligne henne med broren nå som hun også er FK Haugesund-spiller. Det har hun ingen ting i mot, men hun bedyrer at de er ganske så forskjellige - i hvert fall utenfor banen.

- Vi er veldig ulike utenfor banen vil jeg påstå. Vi er litt forskjellig skrudd sammen for å si det sånn, men på banen spiller vi i samme posisjon og jeg vil si at vi begge er uforutsigbare og kreative, så vi er nok ganske like sånn sett. 

På stående fot er hun ukjent med om bror og søster på noe tidspunkt har spilt for henholdsvis herre- og damelaget i samme klubb samtidig på høyt nivå i Norge tidligere.

- Jeg skal ikke si noe sikkert, men det høres ut som det hører med til sjeldenhetene, sier det aller siste tilskuddet til damesatsingen i FK Haugesund.

Første hjemvendte spiller

Trener Thomas Dahle er naturligvis fornøyd med at den første spilleren som hentes "utenfra" er på plass i klubben.

- Natalie er en spiller jeg vil beskrive som hardtarbeidende og litt uortodoks i spillestilen. Hun har gjennombruddskraft med fart og trøkk i spillet sitt og er god på å jage og lukte mål. Samtidig er hun en god lagspiller som er lojal og pliktoppfyllende til hvordan vi ønsker å opptre både på og utenfor banen. Jeg er veldig glad for at hun nå velger å komme hjem og blir med på reisen sammen med oss, sier Dahle om spilleren som nå flytter hjem fra Oslo og tilbake til hjemlige trakter.

Natalie Velde har signert en toårskontrakt som binder henne til FK Haugesund ut sesongen 2023.

Annonse fra Eliteserien: