Dokumentar: 'Akademiet'

Se siste episode i serien om FKH Akademiet.

Denne høsten blir du bedre kjent med livet i FKH Akademiet.

Der jobber akademisjef Søren og de øvrige trenerne hver eneste dag med å gjøre de største talentene på Haugalandet, i Sunnhordland og i Ryfylke til fremtidige FKH-spillere. Og til å håndtere alle seire, skuffelser og nederlag på den lange veien mot målet.

Støtt FKH Samarbeid når du tipper

Når du tipper hos Norsk Tipping kan du gi grasrotandelen din til FKH Samarbeid. Da støtter du FKH Akademiets arbeid ut mot de mer enn 50 samarbeidsklubbene i regionen. Du kan knytte grasrotandelen din til FKH Samarbeid hos en kommisjonær eller ved å logge deg inn på nettsiden til Norsk Tipping.

Søk opp FK Haugesund (org) eller organisasjonsnummer 871 023 832 og velg "tilknytt".

Du vil dermed bli registrert som grasrotgiver til FKH Samarbeid.

Episoder

Serien består av totalt seks episoder. 


Sjette episode

I sjette og siste episode går fotballåret inn i sine siste dager og det er på tide å dele ut sesongens spillerutmerkelser. For utfordrerspillerne som denne høsten har forsøkt å overbevise Søren og Øyvind om at de fortjener en plass i akademiet i 2021 - deriblant Haugar-gutten Johannes - er det klart for avgjørelsens time.

De yngste akademispillerne på G12-laget avslutter sesongen med en dramatisk treningskamp i storhallen på Vea og Eivind og de øvrige rekruttene får vite hvem som blir ny assistenttrener på FKH 2 til neste år. 

Hvem er denne Mister X som dukker opp på sidelinjen underveis i den siste treningen for året?

Femte episode


Det er én dag fotballspillere gjerne gruer seg til mer enn noen annen. Testdagen. For FKH-rekruttene starter oppkjøringen til 2021 med melkesyre i Vardhallen. Sondre har fått dommen fra kirurgen og akademitrenerne søker impulser utenlands på det ukentlige fagmøtet. Tor Martin er keepertrener i akademiet og går langt i å bekrefte at en god keeper må være litt gal i hodet, mens Alf Magne gjør som han har gjort stort sett hver eneste fredag de siste ti årene - nemlig å frakte spillere til og fra akademitreningene.

Fjerde episode


Selv om det fortsatt er halvannen måned igjen av året handler det meste om å forberede seg til neste sesong for Bull og spillerne hans på FKH 2. Øyvind inviterer til 'utfordrertrening' med G16-laget, mens Vebjørn fra Sportsklubben Nord viser at man ikke trenger å være størst for å bli best så lenge man har en grusbane rett utenfor huset. For Sondre venter nervepirrende dager. Har han pådratt seg en alvorlig kneskade eller ikke? Kun kirurgen på Haugesund Sykehus kan gi han svaret. 

Tredje episode


Vi skriver november og koronasituasjonen gjør det vanskelig å gjennomføre treninger og kamper som planlagt. Henrik er derimot endelig ute av karantene etter flytten fra Danmark og kan begynne i stillingen som trenerveileder. Espen drar til Karmøy for å holde spillersamtaler med to av spillerne sine - Andreas og Mathias.

Og så dukker Jostein opp. På feil side av muren.

Andre episode


Kevin har klart det alle drømmer om - å ta steget opp fra akademiet til å bli fullblods fotballspiller på FK Haugesunds a-lag. Men veien dit har også bydd på motgang. Mye motgang.

Hva kjennetegner en akademispiller? Hvilke spillere velges ut og hvilken egenskap er den viktigste for spillere som går hele veien?

Eivind og lagkameratene spiller årets mest følelsesladede og temperaturfylte oppgjør og for de yngste akademispillerne brukes høstferien til feriesamling.

Første episode


I første episode får du vite mer om filosofien man jobber etter for å produsere fremtidige toppspillere, du blir bedre kjent med Eivind - en av de mange ambisiøse spillerne som er en del av Akademiet - og du får bli med inn i garderoben før, under og etter det prestisjetunge G19-oppgjøret mellom FK Haugesund og Viking.

Takk til samarbeidspartner Sparebanken Vest for økonomisk støtte til driften av FKH Akademiet.  

Annonse fra Eliteserien: