- En helt åpen kamp

Jostein Grindhaug tar alt annet enn lett på torsdagens kamp.

Bunnlaget Brann tar turen til Haugesund Sparebank Arena torsdag kveld i det som blir klubbens tiende Eliteserie-kamp i en sesong som så langt har smakt av tung motbakke for bergenserne. Fire fattige poeng er ikke egnet til å skremme noen, men FK Haugesunds trener Jostein Grindhaug heller kaldt vann i årene på de som tror det blir en lett kamp hjemme på eget gress torsdag kveld.

Ifølge FKH-treneren lyver både tabellposisjonen og poengfangsten til bergenserne.

- Jeg synes ikke tabellposisjonen gjenspeiler det de har levert så langt. De har spilt god, offensiv fotball og skapt mye. Jeg synes de har hatt en del utur og at de burde hatt flere poeng enn det de står med nå. Kampen i morgen tenker jeg er helt åpen. De fleste kamper i Eliteserien er det. Du har tre-fire lag som er bedre enn de andre og så har du tolv-tretten klubber som er mer jevne og hvor kampene er vanskelige å spå på forhånd. 

50/50

Selv om Grindhaug kommer fra en festaften på Haugesund Sparebank Arena på søndag da Kristiansund ble nedsablet med 3-0 nekter han å ta av før torsdagens oppgjør. 

- Inngangen til kampen er jo den bagasjen du bærer med deg og Kåre og spillerne er sånn sett sikkert preget av sesongstarten, men samtidig er det et nabooppgjør og en fantastisk mulighet for Brann til å få det på rett spor igjen. Det har vi benyttet oss av mange ganger når vi selv har vært i pressede situasjoner. Jeg tenker at kampen i morgen er 50/50 - og så skal vi forsøke å bikke det i vår favør.

Etterlyser stabilitet

For 'Jos' og spillerne handler det først og fremst om å vise stabilitet og gjenta gode prestasjoner - fra kamp til kamp og uke til uke. 

- Vi har fått vist at vi har et veldig godt beste nivå, men det handler om å gjenskape det fra kamp til kamp. Det har vi ikke klart så langt i år, men nå får vi en ny mulighet og det er det å gjenta det vi presterte på søndag som vi strekker oss etter, avslutter FKH-treneren etter onsdagens treningsøkt på Haugebanen.

Avspark mot Brann på torsdag er klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: