- En kamp vi synes det er kjekt å angripe

"Bull" vil se et FK Haugesund som slår tilbake mot Vålerenga.

Søndag venter Vålerenga på Haugesund Sparebank Arena. Et lag mange trodde ville være med og kjempe om seriegull denne sesongen. Oslo-klubben ligger på tredjeplass etter 13 spilte serierunder - åtte poeng bak serieleder Molde.

FK Haugesund - Vålerenga: kjøp billett til søndagens kamp

FK Haugesunds assistenttrener Espen Bull-Tornøe ser mange kvaliteter i søndagens motstander. 

- De er et godt drillet fotballag i den klassiske 4-4-3-formasjonen sin, med folk som utfyller hverandre godt i rollene sine. Jeg synes de var veldig gode mot Lillestrøm sist uten at de fikk betalt for det. De er på opptur og blir en tøff nøtt, men dette er også en kamp vi synes det er kjekt å angripe etter den dårlige prestasjonen vår mot Mjøndalen.

Skal finne godfølelsen også på bortebane

Etter flere sterke prestasjoner hjemme på eget gress har det gått tråere på bortebane så langt denne sesongen. Forklaringen på det er nok sammensatt, men mye handler om godfølelsen.

- Vi har ikke klart å finne en enkeltårsak, men det er nok summen av flere ting. Underlaget kan ha litt og si i enkelte kamper og så har vi ikke klart å finne den samme godfølelsen i forbindelse med bortekamper som vi har når vi skal spille hjemme. Jeg har veldig tro på at vi skal forbedre oss på bortebane og gjenskape også gode prestasjoner der slik vi gjør gang etter gang her hjemme.

Se bilder fra lørdagens trening.

Foruten søndagens kamp mot Vålerenga venter til sammen fire kamper på ti dager i slutten av juli. Det vil stille store krav til spillergruppa, men utgangspunktet kunne vanskelig vært bedre ved inngangen til det tette kampprogrammet.

- Nå går det slag i slag med serie og cup og da er det herlig å se at vi har alle på beina bortsett fra Joakim og Egil. Vi trenger samtlige i den perioden vi skal inn i nå. Det er dessuten mange som ser bra ut i tillegg så spillerne skal ha ros for å ha holdt seg friske og raske. Det skyldes et godt stykke arbeid hver eneste dag av både spillerne og det medisinske apparatet.

Går inn i sesongdefinerende periode 

De neste kampene kan på mange måter vise seg å bli sesongdefinerende.

- Vi ligger cirka midt i nå og de neste tre-fire kampene kommer trolig til å definere mye med tanke på om vi kommer til å være med på øvre halvdel så det hadde vært gøy med en god "streak" nå, sier Bull-Tornøe.

I full trening er også Martin Samuelsen. Han er først spilleklar fra og med 1. august, men blir ventelig en sentral bidragsyter i andre halvdel av sesongen.

- Martin gir oss mange flere muligheter og er en annen spillertype enn de øvrige alternativene vi har brukt på topp til nå. Han er veldig god i boksen på innlegg - noe som er ferdigheter vi vil få veldig god bruk for. Han er også god møtende, kan mye og har et stort register. Det gjør han til en god spiller som det blir opp til oss å få satt opp slik at vi kan få maksimalt ut av ferdighetene hans, avslutter Bull etter lørdagens trening på Haugebanen.

Avspark mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund Sparebank Arena er klokken 18.00 søndag kveld.

Annonse fra Eliteserien: