En moderne backtype

Rikke holder Wee-navnet i hevd i FK Haugesund

Navnet Wee står sterkt i klubbøkene til FKH og det kommer det også til å gjøre i fortsettelsen ettersom 18 år gamle Rikke Wee blir å finne i FK Haugesund-drakten denne sesongen.

Trener Thomas Dahle var etter uttakstreningene i vinter ikke i tvil om at den tidligere Haugar-spilleren skulle være en del av hans første tropp i FK Haugesund.

- Rikke er en spiller som jeg tror vi skal få se mye av fremover. Hun har god kapasitet, er offensiv i spillestilen sin og liker å komme høyt opp i banen fra backposisjon. Dessuten har hun en bra skuddfot og er kvikk i beina. Hun er også en ambisiøs spiller som er veldig treningsvillig og seriøs i treningsarbeidet sitt, sier Dahle når han forklarer hvorfor Rikke Wee sto på listen over spillere som etter uttakstreningene ble tilbudt kontrakt med FK Haugesund.

Kjekt å skrive historie

Wee debuterte på a-laget til Haugar i 2019 og har siden spilt 31 offisielle kamper i serie og cup for de blå fra Sakkestad. Nå venter sesongoppkjøring og siden et ambisiøst forsøk på å hevde seg i 2. divisjon som helhvit FKH-spiller.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det var viktig for meg å bli en del av damesatsingen til FK Haugesund. For det første er det veldig kult å være med på noe helt nytt, så det å få være med og skrive fotballhistorie på Haugalandet synes jeg er veldig kjekt. For meg har dette så langt vært en veldig fin opplevelse. Opplegget som tilbys oss virker veldig profesjonelt og er som forventet et knepp opp fra hva jeg er vant med fra tidligere, sier Rikke Wee.

Som angrepsvillig back er Wee en del av den moderne backskolen der ansvaret på banen favner langt bredere enn kun å forsvare eget mål. Det stiller større krav til blant annet arbeidskapasitet enn det forsvarerrollen gjorde tidligere.

- Målet mitt som fotballspiller er hele tiden å ta nye steg og bli så god som overhode mulig. Jeg føler at forholdene er lagt til rette for at vi spillere skal kunne utvikle oss mye i FK Haugesund - både individuelt og ikke minst som lag. For meg er det viktig at vi får de samme mulighetene som herrelaget til FK Haugesund har slik at vi kan satse skikkelig.

Rikke.png
Rikke Wee er FK Haugesund-spiller de to neste sesongene.

Gullfot

Som forsvarsspiller med utpregede offensive kvaliteter får 18-åringen også brukt et av sine fremste fortrinn på fotballbanen; tilslaget.

- Jeg vil nok treffe frem skuddfoten som en av mine fremste egenskaper. Den har egentlig alltid vært veldig bra og gjort sitt til at jeg har tatt dødballer for lagene jeg har spilt på helt siden jeg begynte med fotball. Jeg er også sterk i duellspillet. 

Karrieren startet opprinnelig i Djerv 1919 som åtteåring, men etter en sesong i gult og blått gikk ferden videre til Haugar. Der ble Rikke Wee siden værende helt frem til hun før jul signerte overgangspapirerene som gjør henne til FK Haugesund-spiller de to neste sesongene.

- Vi bør bli topp fem

Sesongoppkjøringen til 2022 er allerede godt i gang og om drøye tre måneder starter alvoret. Det synes ikke å skremme Rikke Wee.

- Som Haugar-spiller møtte jeg de fleste av lagene vi har havnet i avdeling med denne sesongen og selv om det er tøff motstand bør vi ha kvaliteter nok til å kunne klare oss greit. Å bli topp fem denne sesongen bør være et naturlig mål for oss.

Betydningen av å bli blant de fem beste denne sesongen skal ikke underslås. En omstrukturering av divisjonssystemet i 2023 gjør sitt til at de fem beste lagene i årets avdeling er garantert spill i 2. divisjon også neste sesong. Vinneren av avdelingen møter siden en annen avdelingsvinner i play off om opprykk til 1. divisjon.

Inspireres av andres ferdigheter

De fleste fotballspillere har gjerne en favorittspiller man ser litt ekstra opp til og som man gjerne forsøker å etterligne. Ikke Rikke Wee. Hun blir heller inspirert av ferdigheter hun ser andre har tilegnet seg.

- Jeg er veldig opptatt av å konkurrere mot meg selv. Hvis jeg for eksempel ser noen spillere som er veldig gode på én spesiell ting bruker jeg det som motivasjon til å å bli minst like god selv. Jeg har ingen ingen spesiell favorittspiller som jeg ser opp til, men er opptatt av å lære av spillere jeg møter.

Rikke Wee har skrevet under en kontrakt med FK Haugesund ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: