- Et reisverk å bygge videre på

FK Haugesund tapt sesongens første treningskamp 1-0, men Jostein Grindhaug fikk se et lag som var robuste kun tre uker inn i oppkjøringen.

Riktignok ble det tap, men Jostein Grindhaug og trenerteamet hang ikke med hodet etter onsdagens treningskamp mot Wolfsberger. Den første i årets oppkjøring. Tvertimot fant hovedtreneren og hans assistenter mye å være fornøyd med tatt i betraktning av at sesongoppkjøringen kun er tre uker gammel.

- Jeg synes vi fremstår robuste på tross av å være tidlig i oppkjøringen. Reisverket er på plass og jeg fikk se et lag som har tatt med seg mye av der vi slapp i fjor. Nå gleder både jeg og resten av gruppa oss til å jobbe videre med å utvikle de tingene vi ønsker å bli bedre på. Ikke minst har vi mye å gå på offensivt, men så tidlig i oppkjøringen er det andre ting vi ønsker å ha på plass. Denne kampen ga oss gode svar i så måte, sier Jostein Grindhaug etter 0-1 for østerrikske Wolfsberger.

Todelt første omgang

Østerrikerne vant til slutt fortjent etter å ha produsert kampens største muligheter i det som var en relativt jevnspilt affære i varmen på La Dame Nocha-treningssenter i Marbella. FK Haugesund åpnet best de første 20 minuttene og kom til en god mulighet ved Bilal Njie som ikke fikk skikkelig klem på avslutningen.

Wolfsberger overtok initativet de siste 20 minuttene før pause og testet Egil Selvik ved to anledninger, men FK Haugesunds landslagskeeper lot seg ikke overliste.

Mange spillere i aksjon

Gjennom andre omgang gjorde begge lag kontinuerlig med bytter for å gi flest mulig spillere kamptrening og det var til slutt innlånte Maurice Malone fra tyske Augsburg som ble matchvinner drøye kvarteret før slutt. FK Haugesund kom like etter til en god mulighet da Troy Engseth Nyhammer regisserte et angrep som Alexander Søderlund fikk avsluttet med et hodestøt, men headingen gikk over mål. Årets første treningskamp endte dermed 0-1.

Neste treningskamp spilles i Storhall Karmøy - mot Vard - lørdag 4. februar.

Se bilder fra kampen.

Kampfakta

FK Haugesund - Wolfsberger 0-1 (0-0)

La Dama de Noche

0-1 76. min. Maurice Malone 

FK Haugesund: Egil Selvik – Peter Therkildsen, Anders Bærtelsen, Søren Reese (68. Claus Niyukuri), Vegard Solheim (68. Mikkel Hope) – Mads Sande (81. Joacim Holtan), Kevin Krygård (68. Ulrik Fredriksen.), Magnus Christensen (68. Troy Engseth Nyhammer), Bruno Leite (46. Sebastian Tounekti), Bilal Njie (52. Julius Eskesen) – Martin Samuelsen (46. Alexander Søderlund).

Annonse fra Eliteserien: