FKHs nye hovedtrener

Jostein Grindhaug returnerer som hovedtrener i FK Haugesund.

Da er det klart. Ny hovedtrener i FK Haugesund blir Jostein Grindhaug som med det returnerer til posisjonen han også hadde fra 2009 til 2015. Torsdag satte Grindhaug navnetrekket sitt på en kontrakt som gjør han til hovedtrener de tre neste årene, etter å ha fungert midlertidig i stillingen siden sesongoppkjøringen begynte i starten av januar.

Med seg som assistenttrener får han Sebastian Brydegaard.

Personifiseringen på FKH

Jostein Grindhaugs FKH-karriere startet allerede tilbake i 1994 - da som spiller. Med unntak av et kort opphold i 2000 spilte Grindhaug siden nesten 14 sesonger i FKH-drakten før han la opp etter 2007-sesongen. Da hadde han bokført 220 offisielle FKH-kamper som spiller.

Det skulle dog ikke gå mer enn et år før Jostein Grindhaug var tilbake i fotballmanesjen - da som hovedtrener i FK Haugesund - og på første forsøk ledet han klubben tilbake til Eliteserien i 2009. Etter opprykket etablerte FK Haugesund seg som et stabilt toppserielag og sikret seg tredjeplass og europacupspill i 2013. Etter 229 offisielle kamper som FKH-trener overlot Grindhaug siden hovedtreneransvaret til Mark Dempsey høsten 2015.

Fra og med sesongen 2016 og frem til i dag har Jostein Grindhaug vært sportssjef i FK Haugesund.

Sebastian
Sebastian Brydegaard er ny assistenttrener i FK Haugesund.

Dansk assistenttrener

Torsdag ble det også klart at Sebastian Brydegaard blir assistenttrener på permanent basis. Som Grindhaug har også Brydegaard signert for tre sesonger og 34-åringen fratrer dermed som utviklingssjef i FK Haugesund.

Brydegaard kom til FK Haugesund og jobben som utviklingssjef fra stillingen som direktør i danske Næsby Boldklub og har tidligere hatt posisjonene som både sportslig ansvarlig, utviklingssjef og hovedtrener i samme klubb.

FK Haugesunds nye assistenttrener innehar UEFA Pro-lisens og har foruten arbeidet i Næsby Boldklub også jobbet for det danske fotballforbundet tidligere.

- Vi kompletterer hverandre

Jostein Grindhaug ser frem til fortsettelsen

- Sebastian og jeg har funnet tonen og arbeidet veldig godt sammen siden sesongoppkjøringen startet opp. Han er den systematiske og strukturerte av oss og sammen kompletterer vi hverandre på en fin måte. Spillerne har også respondert veldig bra på vår inntreden og den positive energien som har vært på treningsfeltet disse ukene har selvsagt vært avgjørende for at jeg takket ja til jobben som hovedtrener. Dette er en ambisiøs spillergruppe som vil utrette ting og for oss i trenerteamet er det et veldig godt utgangspunkt mtp sesongen vi har foran oss.

Foruten Jostein Grindhaug og Sebastian Brydegaard kommer trenerteamet i FK Haugesund til å bestå av keepertrener Espen Skistad og fysisk trener Harald Andreassen. I tillegg inngår fysioterapeutene Ørjan Sørhus og Audun Svendsen i støtteapparatet som følger opp spillerne på daglig basis.

Annonse fra Eliteserien: