Før FK Haugesund - Bodø/Glimt

Kapteinens siste opptreden på Haugesund Stadion.

Mye kommer til å handle om Christian Grindheim når sesongens siste hjemmekamp står for tur onsdag kveld. Oppgjøret mot Bodø/Glimt blir nemlig FKH-kapteinens farvel til Haugesund Stadion som toppspiller - 20 år etter 37-åringens første offisielle opptreden i FKH-drakten.

Samtidig byr oppgjøret i nest siste serierunde også på en stor sportslig utfordring i form av årets suverene seriemester fra Bodø. Gjestene i helgult har vært fullstendig dominerende i Eliteserien denne sesongen, slått rekord etter rekord, og virker ikke å ha sakket på gassen selv om seriemesterskapet ble sikret for flere runder siden.

Statistikk

To seire, to tap og et uavgjortresultat er fasit på de fem kampene FK Haugesund har spilt mot onsdagens gjester hjemme på Haugesund Stadion etter opprykket i 2010. Poengdelingen kom forrige sesong da et FK Haugesund redusert til 10 mann kjempet seg tilbake og utlignet gjennom Alexander Stølås i en kamp som endte 1-1.

Tidligere denne sesongen, allerede i 2. serierunde, møttes lagene på Aspmyra Stadion i et oppgjør som endte med full overkjøring og hele 6-1 til bodøværingene. Et resultat som det snart skulle vise seg at ikke var en tilfeldighet. Bodø/Glimt har ikke avgitt poeng på hjemmebane denne sesongen og har stort sett feid alle motstandere av banen med kalassiffre.

Hjemme på Haugesund Stadion byr det seg derimot en mulighet for Pallesen Knudsen & Co. til å påføre den suverene seriemesteren det andre tapet for sesongen. Kun Molde har klart det så langt i 2020.

Landslaget
Christian Grindheim stoppet på 54 landskamper for Norge. Her før møtet med Uruguay i 2008. Foto: Knut Falch / SCANPIX.

Skader og suspensjoner

Niklas Sandberg er ferdigspilt for 2020 og uaktuell til oppgjøret - det samme er Kristoffer Velde som soner karantene. Helge Sandvik som mistet søndagens oppgjør i Drammen er derimot tilbake etter å ha stått over 2-2-kampen mot Strømsgodset som følge av koronakarantene. 

Gjestene fra Bodø kommer til Haugesund uten Brede Moe og Victor Boniface, men ellers skal alle øvrige spillere være tilgjengelige.

Selv om oppgjøret blir Christian Grindheims siste opptreden som FKH-spiller på Haugesund Stadion kommer Karmøys desidert beste fotballspiller gjennom tidene til å forbli en del av både FK Haugesund og Haugesund Stadion når han fra nyttår går over i en trenerrolle i FKH Akademiet.

Eliteserierunden

Foruten oppgjøret på Haugesund Stadion spilles følgende oppgjør i den 29. og nest siste serierunden i årets Eliteserie:

Aalesund - Strømsgodset og Start - Brann på onsdag, mens Viking - Vålerenga og Rosenborg - Mjøndalen spilles torsdag. Stabæk - Kristiansund spilles 13. desember, mens Odd - Molde først spilles 16. desember. Alt som følge av utsettelsene diverse koronakarantener har forårsaket denne høsten og vinteren.

Onsdag spilles til gjengjeld Kristiansund - Odd, men da som en del av serierunde 28 i det haltende kampprogrammet.

Oppgjøret på Haugesund Stadion ser du på Eurosport+ og Dplay og du kan også følge kampen direkte på Radio 102. Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: