Før FK Haugesund - Rosenborg

Til Lerkendal for å gjenta seieren fra juni.

Annonse:

Vi skrev 18. juni og på Haugesund Stadion hadde dommer Trond Ivar Døvle akkurat blåst av hjemmekampen mot Rosenborg. Resultattavla lyste '1-0' og ute på matta jublet Fredrik Pallesen Knudsen & Co. for en høyst fortjent hjemmeseier. Sesongens mest prestisjetunge seier var et faktum. En seier som for alvor skulle sette fart på FKH resten av sommeren.

I dag skal vi gjenta suksessen. Midt i løvens hule. På Lerkendal. Mot et formsterkt hjemmelag.

Suveren serieleder

Med sine 41 poeng troner trønderne suverent i tet i Eliteserien - 16 poeng foran FK Haugesund som  riktignok har en kamp mindre spilt - og hjemmelaget står med fire strake seire i seriespillet. 

Søndagens kamp blir med andre ord alt annet enn enkel, men vi har vunnet i Trondheim før og vi sikter på å gjøre det igjen.

Historien sett under ett forteller om solid Rosenborg-dominans i interne oppgjør. Av 21 oppgjør i Eliteserien har Rosenborg vunnet 13, mens FKH har vunnet fire. Det siste hjemme på Haugesund Stadion tilbake i juni etter at Haris Hajradinović ble matchvinner med en tidlig scoring.

Fire serieoppgjør har gjennom historien endte uavgjort.

På de ti seriemøtene som har blitt spilt i Trondheim tidligere har Rosenborg vunnet åtte. Et har endt uavgjort, mens Thomas Sørum sørget for FKH-seier på fotballens festdag 16. mai tilbake i 2011.

Suspensjoner og skader

Rosenborg kommer rett fra en meget sterk 1-0 seier borte mot nederlandske Ajax torsdag kveld, og ventes å gjøre en del endringer på laget sammenlignet med det som tradisjonelt har vært lagets foretrukne startellever i seriespillet.

Sikkert er det ihvertfall at midtbanespilleren Mike Jensen soner karantene i dette oppgjøret, mens Tore Reginiussen, Pål Andre Helland, Vegard Hedenstad og Magnus Stamnestrø alle er usikre som følge av skader.

I FK Haugesund er samtlige spillere, med unntak av Anthony Izuchukwu og Eirik Mæland, spilleklare - inkludert Aleksandar Kovačević som fikk innvilget arbeidstillatelse tidligere denne uken.

Rosenborg BK - FK Haugesund, Lerkendal, søndag 18.00.

Annonse fra Eliteserien: