Før FK Haugesund - Sarpsborg 08

Gjensyn med Ibrahima Koné og Ben Kantie Karamoko.

FK Haugesund var lenge ubeseiret på eget gress denne sesongen inntil forrige hjemmekamp da Lillestrøm tok en sterk seier (3-0) og påførte Benjamin Tiedemann & Co. sesongens første tap foran egne tilskuere.

Det handler med andre ord om å komme tilbake på vinnersporet når Sarpsborg 08 kommer på besøk søndag kveld.

FK Haugesund - Sarpsborg 08: Billetter kjøper du her.

NB! Det er ikke behov for grønt koronasertifikat til denne kampen.

Om motstanderen

Sarpsborg 08 har variert i prestasjonene så langt denne sesongen, men har hatt suksess etter at trener Lars Bohinen foretok en formasjonsendring og står med to strake seire (1-0 over Strømsgodset og 5-0 over Sandefjord) etter omleggingen. I sistnevnte kamp var Ibrahima Koné i storslag og tegnet seg for fire scoringer i løpet av første omgang.

Gjestene fra tidligere Østfold har sanket 20 poeng så langt denne sesongen, mot FK Haugesunds 25. Det er med andre ord lag som holder hverandre med selskap i midtsjiktet på tabellen som møtes denne søndagen.

Statistikk

Lagene har møttes 19 ganger i innbyrdes oppgjør totalt - deriblant en gang tidligere denne sesongen da lagene spilte 0-0 i Sarpsborg - og sju oppgjør har endt med FKH-seier, totalt åtte har endt uavgjort, mens søndagens gjester har vunnet fem. 

Hjemme på Haugesund Stadion har FKH vunnet tre, spilt fem uavgjort og tapt et serieoppgjør mot fusjonsklubben fra Sarpsborg som i 2019 fikk med seg et poeng i tilsvarende oppgjør. Forøvrig det femte uavgjortresultatet på rad de to lagene i mellom på Haugesund Stadion frem til dess. Fire av disse endte 1-1, mens et av oppgjørene endte målløst tilbake i 2017.

Tilbake i 2014 ble østfoldingene derimot beseiret 4-0 etter to mål av Maic Sema og et hver fra Geir Ludvig Fevang og Christian Gytkjær.

Kuriosa

Det blir gjensyn med tre tidligere FK Haugesund-spillere når Sarpsborg 08 står for motstanden søndag kveld. Bjørn Inge Utvik kan se tilbake på mange oppgjør mot FK Haugesund etter at han i sin tid forlot klubben, men for Ben Kantie Karamoko og Ibrahima Koné er det å komme tilbake til Haugesund Sparebank Arena en kamperfaring utenom det vanlige. For sistnevnte er det sogar første gang han er tilbake på gammel grunn, mens Karamoko kan se tilbake på en opptreden i Haugesund som Aalesund-spiller fra tidligere.

I motsatt leir finner man Sulayman Bojang som tidligere i sommer skiftet beite fra nettopp Sarpsborg 08 til FK Haugesund.

Se bilder fra lørdagens forberedelser.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen har siktet innstilt på comeback før siste kamp spilles i desember, men er fortsatt et godt stykke unna kamp-fitness etter sin korsbåndsskade. I tillegg har Helge Sandvik vært syk i dagene frem mot kamp og er dermed høyst tvilsom til dette oppgjøret.

Hos gjestene er henholdsvis Guillermo Molins, Mostafa Abdellaoue og Jørgen Horn uaktuelle - i tillegg til at Eirik Wichne muligens også må stå over etter å ha pådratt seg en smell i hodet før landslagspausen.

Eliteserierunden

Lørdag ettermiddag møttes Lillestrøm og Brann samt Stabæk og Viking i den 18. serierunden. Det endte med borteseier både på Åråsen (2-3) og i Bærum (1-3). Foruten oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena spilles følgende kamper denne søndagen:

Strømsgodset - Kristiansund

Sandefjord - Vålerenga

Molde - Mjøndalen

Bodø/Glimt - Odd

og

Rosenborg - Tromsø

Oppgjøret mellom FK Haugesund og Sarpsborg 08 kan du se på Eurosport + og streamingtjenesten Discovery+ samt følge direkte på Radio 102. Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: