Før Vålerenga - FK Haugesund

Tabellnaboer møtes i hovedstaden.

Etter 7-0 hjemme mot Mjøndalen sist helg er det ingen ting å si på selvtilliten i spillergruppa før søndagens kamp mot Vålerenga på Intility Arena i Oslo. Hele det offensive arsenalet tegnet seg for enten scoringer eller assists - og det med Kristoffer Velde på benken fra start.

Søndagens to lag har begge 31 poeng etter 22 serierunder og kun et ekstra plussmål holder hovedstadslaget foran på tabellen.

Om motstanderen

Det var store forventinger til Oslo-laget før sesongen, ikke minst la trener Dag-Eilev Fagermo lista på seriegull før første spark ble tatt i vår, men slik skulle det ikke gå. Etter en ok start på sesongen har Oslo-laget sakket stadig lenger akterut og ikke klart å fremvise den stabiliteten som må til for å henge med i toppen. 7. plassen på tabellen er slik sett en skuffelse for klubben som ble nummer tre forrige sesong.

FK Haugesund ligger på plassen bak som nummer åtte før søndagens interne oppgjør.

Statistikk

FK Haugesund har siden tidenes morgen spilt 27 offisielle kamper mot 'Oslos stolthet'. Tolv oppgjør er vunnet - hvorav tre i Oslo. Tilbake i 2014 vant vi 2-1 på Ullevål etter scoringer av Dušan Cvetinović og et selvmål av André Muri, mens vi i 2016 slo Vålerenga 1-0 i Oslo takket være en scoring fra Ibrahim Shuaibu. I 2019 vant vi 2-1 etter scoringer av Kristoffer Velde og Niklas Sandberg.

Forrige sesong vant Vålerenga 1-0 hjemme i Oslo, mens FK Haugesund vant returoppgjøret på Haugesund Sparebank Arena noen måneder senere med 2-1.

Tidligere i år vant FK Haugesund 3-1 hjemme på Haugesund Sparebank Arena etter scoringer av Kevin Krygård og Ibrahima Wadji (2).

Vålerenga har vunnet elleve interne oppgjør, mens fire har endt uavgjort siden det første møtet i 1998.


Se lørdagens intervju med forrige helgs tremålsscorer 'Badou'

Kuriosa

Lista over spillere som har trukket i begge lags drakter er relativt langt. Den mest kjente spilleren som kan vise til en karriere i begge klubber er Christian Grindheim, men også Morten Berre som tilbragte 98-sesongen i Haugesund, før han mellom 2003 og 2015 ble rekordholder i Oslo-klubben med 298 offisielle kamper kan vise til det samme. 

Kent Karlsen tilbragte deler av 2000-sesongen i Haugesund - utlånt fra nettopp søndagens motstander. Håvard Lunde fra Kvinnherad avsluttet spillerkarrieren med et opphold i FK Haugesund etter mange år i Vålerenga tilbake i 1998.

Også Asbjørn Helgeland og Kjell Sture Jensen er blant spillerne som har spilt med begge klubblogoer på brystet.

Henrik Kjelsrud Johansen er fortsatt aktiv og kan også se tilbake på en spillerkarriere i begge klubber - det samme vil snart også sommerens signering fra Grorud, Christos Zafeiris, som tilbringer høstsesongen på utlån i Obosliga-klubben. Nysigneringen tilbragte flere år i Vålerengas ungdomsavdeling.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund reiser til Oslo søndag morgen uten Joakim Våge Nilsen og Sulayman Bojang som begge er skadet, ellers er alle øvrige spillere klare til kamp.

Hos hjemmelaget er det spørsmålstegn ved høyrebacken Christian Borchgrevink.

Eliteserierunden

Viking beseiret Lillestrøm med 5-1 før Molde vant 3-0 borte mot Stabæk lørdag ettermiddag og kveld i en Eliteserie der det spisser seg til i både topp og i bunn. Foruten oppgjøret i Oslo spilles følgende kamper i den 23. serierunden denne søndagen:

Strømsgodset - Bodø/Glimt

Kristiansund - Sarpsborg 08

Rosenborg - Sandefjord

Tromsø - Mjøndalen

Odd - Brann

Oppgjøret mellom Vålerenga og FK Haugesund har avspark klokken 17.00 og du kan se oppgjøret på Eurosport+ eller streamingtjenesten Discovery+. Kampen overføres også direkte på Radio 102.

 

Annonse fra Eliteserien: