Før FKH - Sogndal

På tide å sette skapet på plass.

Annonse:

Vi må bla oss langt tilbake i arkivet for å finne bilder av jublende FKH-spillere i møte med Sogndal. Nærmere bestemt helt tilbake til 2011 da vi vant komfortabelt 4-0 hjemme på eget gress.

Video: Se jubelbildene fra 4-0-seieren i 2011

Siden dess har det gått tråere. Langt, langt tråere.

Dyster statistikk

Før kveldens møte med Eliteseriens bunnlag taler nemlig statistikken sitt tydelige språk. Vi har for eksempel ikke vunnet noen av våre åtte siste kamper i Eliteserien mot Sogndal. Vi har dessuten tapt de tre siste hjemmekampene og vi har heller ikke scoret mål på hjemmebane mot sogningene i de fire siste oppgjørene.

I 2016 var Sogndal det eneste laget vi ikke klarte å score mot og det siste tapet vi har hatt på Haugesund Stadion var mot.. ja, du gjettet riktig... Sogndal i 2016  - da Ole Amund Sveen satte inn kampens eneste mål. Samlet sett har vi som toppserieklubb møtt Sogndal 14 ganger i seriespillet. Fire kamper er vunnet. Tre har endt uavgjort. Og sju har endt med tap.

I dag er det derimot på tide å sette Sogndal på plass. Gjestene fra Nordvestlandet har fått en tung start på sesongen og tyngre skal den bli i møte med et FK Haugesund som med seier søndag kveld for alvor vil få heng på tetstriden i Eliteserien.

Skader og suspensjoner

Anthony Izuchukwu er langtidsskadet og ikke aktuell for spill for A-laget før på sensommeren, mens nyankomne Anthony Ikedi venter på arbeidstillatelse før han er kampklar.

Fjorårets matchvinner Ole Amund Sveen er langtidsskadd og uaktuell til dagens oppgjør for gjestene, det samme er Christophe Psyché og Kasper Nissen. 

Billetter

Billetter til søndagens kamp mot Sogndal kjøper du på nett, eller hos Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus og Macron Store i Haugesund.

Du kan også kjøpe billett på stadion på kampdag. Billettluka åpner tre timer før avspark.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: