Før FKH - Tromsø

Duket for ny festaften på Haugesund Stadion?

Annonse:

Rosenborg ble sendt hjem med 0-1 i sekken. Mot Coleraine ga man seg ikke før man hadde satt syv baller bak gjestenes keeper. Det er et FK Haugesund som endelig har funnet formen som tar i mot Tromsø på Haugesund Stadion søndag ettermiddag.

Gjestene har hatt en tung start på sesongen og gikk tidligere i uken til det skritt å løse trener Bård Flovik fra kontrakten. Inn i sjefsstolen er assistenten Truls Jenssen kommet som en foreløpig løsning.

Vi møter med andre ord et Tromsø-lag som har vært svake i sesongens første tredjedel, men som med trenerskiftet kan ha fått både ny energi og nye impulser som bidrar til å heve laget inn til denne kampen.

Statistikk

De rød-hvite fra Tromsø har tradisjonelt vært et vanskelig lag å møte for FK Haugesund. Riktignok vant vi 2-1 forrige sesong etter et sent seiersmål fra Kristoffer Haraldseid, samt at vi tok tre poeng i hjemmemøtet i 'bronsesesongen 2013', men ellers er det magert. På tilsammen 18 møter har FKH kun vunnet to, mens seks har endt uavgjort og hele 10 av oppgjørene med tap. 

Hva gir så grunnlag for optimisme? Jo, det faktum at vi har holdt nullen på Haugesund Stadion i fire av de fem siste seriekampene. Og at vi kun har tapt en av de tolv siste seriekampene hjemme på eget gress. 

Tromsø har på sin side kun vunnet en av de 11 siste kampene i Eliteserien (2-1 borte mot Rosenborg), og har ikke holdt nullen i noen av de 11 oppgjørene.

Det innebærer et FK Haugesund som før avspark ligger som nummer ni med 19 poeng, mens Tromsø ligger som nummer 15 med 14 poeng. Det er med andre ord kort vei både oppover og nedover tabellen.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund har Filip Kiss tilbake fra suspensjon, men Anthony Izuchukwu og Eirik Mæland er fortsatt i opptreningsfasen etter skader. Hos Tromsø mister kaptein Simen Wangberg og Jonas Johansen oppgjøret grunnet skader.

Billetter

Billetter til kampen mot Tromsø kjøper du på nett. Du kan også kjøpe billetter hos Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus og Macron Store i Haugesund samt på stadion på kampdag. Billettluka åpner tre timer før kamp.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: