Før FKH - Vålerenga

Klart for sesongpremiere på eget gress.

Annonse:

Gresset er nyklippet. Banen snart krittet opp. Og matta akkurat passe tung. Det er med andre ord perfekte forhold før Vålerenga kommer på besøk i Eliteseriens 2. runde torsdag ettermiddag.

Historisk sett har FK Haugesund - Vålerenga vært jevne, tette oppgjør de siste årene og sesongpremieren på Haugesund Stadion blir neppe noe unntak. Sist sesong spilte lagene 1-1 i den 24. serierunden i et oppgjør hvor Alexander Stølås sendte oss i føringen etter drøye halvtimen og hvor Ghayas Zahid bragte balanse i regnskapet kvarteret før slutt.

Billetter: Kjøp billett til FK Haugesund - Vålerenga her.

Tidligere i sesongen hadde Ibrahim Shuaibus første seriemål for sesongen sørget for at vi slo hovedstadslaget på Ullevål med 1-0 den 16. mai. Vålerenga endte til slutt som nummer ti i Tippeligaen i 2016 - åtte poeng bak FK Haugesund.

Intern statistikk mot Vålerenga

Etter returen til norsk fotballs øverste divisjon i 2010 har FK Haugesund vunnet tre, spilt tre uavgjort og tapt en kamp hjemme mot Vålerenga. På bortebane har vi vunnet to oppgjør og tapt fem. Mest målrikt ble det i hjemmeoppgjøret i 2012 da mål fra Amer Osmanagić, Eirik Mæland, Alexander Søderlund og Pontus Engblom sørget for seier 4-2, samt på bortebane to år tidligere da Eirik Mæland og Jacob 'Taz' Sørensen sto for Haugesunds mål i 2-5 tapet på Ullevål.  

På Ullevål i 2012 havnet FKH-trener Jostein Grindhaug i høylydt diskusjon med fjerdedommer Trygve Kjensli under kampens gang og vartet siden opp med et av sine mest berømte sitater i pauseintervjuet:

- Han har vel enten drukket maling eller spist spinat han der.

syd610b3
Han kom, han scoret og han dro. Amer Osmanagić har gjort 1-0 mot Vålerenga i 2012. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

VIF så langt i år

Vålerenga startet Eliteseriesesongen med å slå Viking 1-0 hjemme på Ullevål, og har i løpet av sesongoppkjøringen spilt ni treningskamper hvorav flere mot sterk utenlandsk motstand. Fem av kampene ble vunnet og fire endte med tap - deriblant den siste mot Kongsvinger i slutten av mars.

Skader og suspensjoner

Begge lag sliter med skader og/eller suspensjoner på spillere og for FK Haugesund er Anthony Izuchukwu, Bruno Leite, Kristoffer Haraldseid og Liban Abdi alle uaktuelle til torsdagens oppgjør. Hos Vålerenga mister Ernest Agyiri og Daniel Fredheim Holm definitivt oppgjøret, mens det også er store spørsmålstegn ved om Magnus Lekven og den tidligere FKH-duoen Christian Grindheim og Henrik Kjelsrud Johansen blir spilleklare.

Billetter 

Billetter til torsdagens kamp kjøper du på nett, eller hos Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus og Macron Store i Haugesund.

Du kan også kjøpe billett på stadion på kampdag. Billettluka åpner tre timer før avspark.

Annonse fra Eliteserien: