Før Lillestrøm - FK Haugesund

Luftkrig i vente på Åråsen.

Annonse:

Et Lillestrøm som har returnert til røttene under Arne Erlandsen er det som venter FK Haugesund på Åråsen Stadion søndag kveld. Det innebærer etter alle solemerker også 90 minutter med luftkrig og tette dueller i møte med en klubb som blant annet har offensive dødballer som et av sine fremste våpen.

Statistikk på Åråsen

Etter returen til norsk fotballs fornemste selskap i 2010 har FK Haugesund kun tatt poeng på Romerike ved tre anledninger – alle gangene i form av uavgjort – deriblant i fjor hvor et praktfullt mål av David Myrestam sørget for et poeng i oppgjøret som til slutt endte 1-1. I 2010 spilte man 1-1, mens oppgjøret i 2012 endte 0-0. Tilbake i 1997 vant FK Haugesund 2-1 i sin aller første serieopptreden på Åråsen.

Lillestrøm vant sin åpningskamp i Eliteserien takket være to sene mål mot Sandefjord (2-1) og tapte siden i Molde i runde to hvor et sent mål nok en gang avgjorde kampen. Klubben ligger dermed på åttendeplass før søndagens kamp – en plass foran FK Haugesund.

Myrestam
David Myrestam sørget for 1-1 på Åråsen i 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

For FK Haugesund returnerer Liban Abdi til oppgjøret etter suspensjonen han pådro seg som følge av det røde kortet i Drammen, men Anthony Izuchukwu, Bruno Leite og Kristoffer Haraldseid er uaktuelle til kveldens kamp som følge av skader mens Bruno Soares fortsatt mangler arbeidstillatelse. Hos Lillestrøm er det usikkert om Bonke Innocent blir spilleklar til kampen etter skade.

Annonse fra Eliteserien: