Før Lillestrøm - FK Haugesund

Møter "Kanarifuglene" på bortebane.

Søndag og på ny klart for seriekamp for Kristoffer Velde og lagkameratene etter et kort spilleopphold forrige helg. På motsatt side står Lillestrøm, tilbake i det gode selskap etter en sesong på nest øverste nivå i 2020, på det som tradisjonelt har vist seg å være en vanskelig bortebane.

Om motstanderen

Lillestrøm opplevde et blytungt 2019 med nedrykk fra Eliteserien, men returnerte til norsk fotballs fornemste divisjon på første forsøk sist sesong. Før comebacket i Eliteserien har klubben gjort flere høyprofilerte signeringer - deriblant Rosenborg-duoen Pål André Helland og Gjermund Åsen.

Så langt har dog gjensynet med norsk Eliteserie vist seg å bli en tøff affære for klubben som står med tre poeng på sine fire første kamper. Poengene kom hjemme mot Odd i forrige hjemmekamp.

Ellers har Lillestrøm tapt for henholdsvis Strømsgodset, Viking og Kristiansund.

Kuriosa

Lillestrøm var lenge den lengstlevende klubben i norsk fotballs øverste divisjon med hele 45 sammenhengende sesonger før nedrykket i 2019. Selv om det resultatmessig har gått tråere i nyere tid ble de gule og sorte fra Romerike cupmestere så sent som i 2017 - klubbens sjette NM-pokal. Lillestrøm står også med fem seriemesterskap - hvorav det første i sesongen 58/59 og det siste i 1989.

2017.jpg
Får vi se tilsvarende seiersscener på Åråsen søndag kveld? Foto: Lise Åserud / NTB

Statistikk

FK Haugesund og Lillestrøm har møttes ved 26 anledninger i den øverste divisjonen. 11 oppgjør har endt uavgjort, gjestene fra Åråsen har vunnet ni mens FK Haugesund står med seks seire i interne serieoppgjør.

I 2019 vant søndagens vertskap begge oppgjørene mot FK Haugesund - først 1-0 hjemme på Åråsen før laget siden vant 2-0 på Haugesund Sparebank Arena.

Etter returen til norsk fotballs fornemste selskap i 2010 har FK Haugesund tatt poeng på Romerike ved fem anledninger. Foruten seier i 2017 (2-0) har det aldri resultert i tre poeng. Fire oppgjør har derimot endt uavgjort. 

Tilbake i 1997 vant FK Haugesund 2-1 i sin aller første serieopptreden på Åråsen.

Skader og suspensjoner

Tilnærmet status quo i FK Haugesund der Joakim Våge Nilsen er eneste spiller som mister søndagens oppgjør som følge av skade. Landslagsoppdrag/koronakarantene setter derimot også en stopper for Bruno Leite og Andreas Endresens deltakelse. Øvrige spillere satte kurs for søndagens bortekamp allerede lørdag ettermiddag.

Simen Kind Mikaelsen mister oppgjøret mot FK Haugesund for hjemmelaget, mens det også er usikkerhet knyttet til Ulrik Mathiesens deltakelse.

Eliteserierunden

Kristiansund inntok tabelltoppen etter å ha slått Odds Ballklubb 2-0 lørdag ettermiddag - samme dag som Molde vant 3-1 borte mot Sandefjord. Foruten slaget på Åråsen spilles følgende kamper denne runden:

Bodø/Glimt - Mjøndalen

Sarpsborg - Brann

Strømsgodset - Rosenborg

Viking - Vålerenga

og Stabæk - Tromsø. Sistnevnte kamp spilles først mandag.

Oppgjøret mellom Lillestrøm og FK Haugesund ser du på Eurosport + og på Discovery +. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102. Avspark 18.00.

Annonse fra Eliteserien: