Før Rogalandsderbyet

Lørdagsbatalje i Sørfylket.

Sesongens mest prestisjetunge oppgjør venter på SR-Bank Arena i Stavanger lørdag kveld når FK Haugesund møter Viking i den 27. serierunden av årets Eliteserie.

Vertskapet gikk inn i landslagspausen i medaljeform etter fem seire på sine seks siste kamper. På sine 14 siste seriekamper står Viking med imponerende 10 seire, to uavgjort og to tap. Det er med andre ord et formsterkt hjemmelag som venter lørdag kveld i det som for de fleste haugalendinger betraktes som sesongens viktigste enkeltkamp.

Om motstanderen

Viking kom releativt beskjedent ut av startblokkene denne sesongen og lite vitnet om medaljekamp på sent som i begynnelsen av august. Blant annet vant Benjamin Tiedemann & Co. 4-2 hjemme på Haugesund Sparebank Arena tilbake i mai, men i de siste tre og en halv månedene har siddisene for alvor våknet og klatret stadig nærmere toppen av tabellen.

Med fire kamper igjen av sesongen ligger klubben som nummer tre i Eliteserien med 47 poeng - 14 mer enn vi selv står med i skrivende stund. Det gir Stavanger-klubben en margin på fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass og med det et godt utgangspunkt for å sikre seriemedaljer i 2021. Spørsmålet virker mer å være av hvilken valør ettersom det kun er tre poeng opp til tabelltoer Molde.

Statistikk

FK Haugesund og Viking møttes første gang i interne serieoppgjør i 1997 – en sesong hvor FKH like godt vant både hjemme og borte – og totalt har lagene møttes 27 ganger i seriespillet. 

Totalt har FK Haugesund «the upper hand» i interne oppgjør med tolv seire, mens Viking hart gått seirende av banen ved åtte anledninger i serien gjennom årene. Sju kamper har endt uavgjort.

Viking har tatt fem av sine seire på hjemmebane, mens Stavanger Stadion/SR-Bank Arena har vært åsted for fire av de tolv FKH-seirene gjennom historien. Deriblant i fjor da Ibrahima Wadji sørget for kampens eneste scoring.

Wadji .jpg
Ibrahima Wadji ble matchvinner i tilsvarende oppgjør i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Kuriosa

I desember 2019 møttes lagene til cupfinale på Ullevål. Viking vant 1-0 og hos de mørkeblå fant man Benjamin Källman. Kun måneder senere var finnen derimot på plass i FK Haugesund, utlånt fra FC Inter Turku, før han midtveis i 2020-sesongen returnerte til hjemlandet.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen er fortsatt ikke kampklar etter korsbåndssskaden han pådro seg før seriestart, men ellers har Jostein Grindhaug samtlige spillere tilgjengelig før lørdagens kamp.

Hos hjemmelaget vil verken Fredrik Torsteinbø eller Johnny Furdal være disponible for trenerduoen Jensen/Lunde Aarsheim.

Eliteserierunden

To kamper spilles allerede lørdag og foruten Rogalandsderbyet møtes også Strømsgodset og Mjøndalen til lokalderby på Østlandet. Søndag spilles følgende oppgjør i en Eliteserie hvor alt fortsatt lever i begge ender av tabellen:

Sandefjord - Brann

Vålerenga - Tromsø

Sarpsborg 08 - Odd

Bodø/Glimt - Lillestrøm

Stabæk - Kristiansund

Molde - Rosenborg

Hvis du ikke tar turen til Stavanger for å følge oppgjøret mot Viking fra tribunen kan du se kampen på TV Norge eller på Discovery +. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Avspark 18.00.

Annonse fra Eliteserien: