Før Sandefjord - FK Haugesund

Endelig duket for første serierunde.

Bortekamp på Release Arena i Sandefjord. Det er hva onsdagen har å by på i det som faktisk er sesongens første serierunde. I hvert fall om man skal forholde seg til den formelle terminlista. Både denne onsdagens kamp og den neste - mot Strømsgodset på Haugesund Sparebank om en uke - er hengekamper som FK Haugesund i likhet med en solid håndfull andre lag spiller først nå siden de samme lagene hadde utsatt seriestart tilbake i mai.

Etter disse kampene vil Eliteserietabellen siden bli langt mer a jour enn hva tilfellet har vært så langt denne sesongen.

Om motstanderen

Sandefjord ble nok en gang spådd å være nedrykksfavoritt før seriestart, men 11 kamper inn i sesongen synes den nye trenerduoen Hans-Erik Ødegaard og Andreas Tegström å gjøre spådommene ettertrykkelig til skamme.

Fem seire og 15 poeng med 19 kamper igjen å spille av sesongen har gitt sandefjordingene et meget godt utgangspunkt med tanke på både å holde seg i divisjonen og sikte seg inn på en plass godt oppe på tabellen.

Hjemme på eget naturgress står laget med tre strake seire etter å ha ekspedert henholdsvis Sarpsborg 08, Bodø/Glimt og Viking i de siste oppgjørene.

Kuriosa

Straffespark skal vanligvis være synonymt med mål, men ikke nødvendigvis i møte med Sandefjord-keeper Jacob Storevik. Sisteskansen har nemlig gjort det til sin spesialitet å redde straffespark og forrige sesong noterte 24-åringen seg for hele fem strafferedninger - hvorav fire kom på rad i siste halvdel av sesongen.

Wadji.jpg
Flere nettkjenninger i vente for Ibrahima Wadji onsdag kveld? Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Statistikk 

Totalt har de to lagene møtt hverandre ti ganger i seriesammenheng etter at FK Haugesund returnerte til Eliteserien i 2010, og det er FK Haugesund som har det interne overtaket. 

Ni seire og et tap forteller om stor FKH-dominans i interne oppgjør, og forrige sesong endte bortekampen i Sandefjord med Kristoffer Veldes ene scoring, før mål fra Benjamin Tiedemann Hansen, Ibrahima Koné og Kristoffer Velde bidro til 3-2 seieren på eget gress sent i november.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen er uaktuell til oppgjøret som følge av sin korsbåndsskade, men Egil Selvik er friskmeldt fra synsproblemene som holdt han utenfor i hjemmeseieren mot Vålerenga på søndag. Tidligere denne uken har også Mikkel Desler gjort Toulouse-spiller av seg.

Hjemmelaget kommer trolig til onsdagens kamp uten flere av sine spillere. Harmeet Singh og Sander Risan Mørk sto begge over forrige serierunde og er også usikre til oppgjøret mot FK Haugesund, mens Erik Brenden og Lars Markmanrud med sikkerhet mister kveldskampen onsdag.

Eliteserierunden 

Onsdagsrunden består av de kampene som ble utsatt i den første serierunden tilbake i begynnelsen av mai og inneholder følgende oppgjør:

Stabæk - Lillestrøm

Sarpsborg - Mjøndalen

Strømsgodset - Odd

.. i tillegg til oppgjøret i Sandefjord. Avspark i alle fire kamper er klokken 19.00.

Du kan se kampen på Eurosport+ og streamingtjenesten Discovery+ samt følge den direkte på Radio 102.
 

Annonse fra Eliteserien: