Før Sarpsborg 08 - FK Haugesund

Seriefotballen ruller igjen.

Annonse:

Eliteserien er denne helgen endelig i gang igjen etter noen ukers pause og FK Haugesund tar søndag turen til Sarpsborg og byens 08 som tok sommerferie på sølvplass - fem poeng foran FK Haugesund som har en kamp mindre spilt enn søndagens verter.

Spillere har kommet og gått de siste ukene noe som innebærer at Filip Kiss, Erik Huseklepp og Johnny Buduson er henholdsvis solgt til Al Ettifaq i Saudi-Arabia og utlånt til Åsane/Fredrikstad.

Inn er kommet Jakub 'Kuba' Serafin fra Lech Poznan (lån) og Marko Ćosić fra kroatiske Inter Zapresić. Begge spillere er spilleklare til søndagens kamp.

Storseier i 2014

FK Haugesund og Sarpsborg har møttes i Eliteserien ved 11 anledninger og statistikken forteller at fem oppgjør har endt med FKH-seier, tre kamper har endt uavgjort, mens søndagens gjester har vunnet tre. 

Tilbake i mai spilte lagene 0-0 på Haugesund Stadion - det tredje uavgjorte resultatet på rad de to lagene i mellom hjemme i Haugesund. I 2014 ble derimot østfoldingene beseiret med 4-0 etter to mål av Maic Sema og et hver fra Geir Ludvig Fevang og Christian Gytkjær.

I fjor serieåpnet FK Haugesund med borteseier (1-0) i Sarpsborg. Matchvinner den gang: Kwame Karikari.

Suspensjoner og skader

Vegard Skjerve soner karantene som følge av gule kort, det samme gjør Sarpsborg 08s Andreas Trondsen. Eirik Mæland og Anthony Izuchukwu er fortsatt ikke spilleklare etter langtidsskader, mens vertene fra Sarpsborg kan stille tilnærmet toppet mannskap.

Tilbake i klubben er forøvrig Amin Askar kommet etter en sejour i tyrkisk fotball. Den tidligere Moss-, Fredrikstad-, Brann- og Sarpsborg 08-spilleren er spilleklar til søndagens oppgjør.

Billetter til bortefeltet

Billetter til seksjonen hvor FK Haugesund-supporterne befinner seg under søndagens kamp finner du her.

Det vil også være mulig å kjøpe billetter til dette feltet i billettlukene på kampdag.

Annonse fra Eliteserien: