Før Strømsgodset - FK Haugesund

Årets siste bortekamp står for tur.

Jonas Fjeld synger om "Drammen i regn". Søndag ettermiddag blir det ventelig mer "Drammen i snø" for FKH-spillerne som allerde lørdag formiddag var på plass Østafjells og siden gjennomførte en enkel treningsøkt på søndagens kamparena; et vinterkaldt Marienlyst Stadion.

FK Haugesund - Molde: kjøp billetter til seriefinalen

Ingen av søndagens to lag i Drammen er involvert i bunn- eller toppstrid, men er garantert opptatt av å avslutte sesongen på en skikkelig måte etter mager poengfangst de siste ukene.

Om motstanderen

Strømsgodset hadde en turbulent start på sesongen med mye intern uro og treneravgang før det var tatt et eneste spark på ballen i seriesammenheng. Drammenserne har likevel motbevist alle som med det betraktet klubben som en klar nedrykkskandidat og ligget stabilt rundt midten av tabellen gjennom hele 2022.

Gjennom en fin kombinasjon av egne produkter som har fått sitt gjennombrudd i år og resirkulering av navn som Fred Friday og Gustav Valsvik har Strømsgodset fremstått meget solide på hjemmebane - helt siden oppstarten i mai - og blir ventelig en tøff motstander i sesongens aller siste bortekamp.

Det er forøvrig to lag som er betraktelig bedre på hjemmebane enn på bortebane denne sesongen som møtes på Marienlyst Stadion denne søndagen. Strømsgodset slo Odd i Skien tilbake i august, ellers er det blitt mager poengfangst straks laget har satt kurs utenfor bygrensene, mens FK Haugesund eneste seier på fremmed gress kom i Bergen mot Brann samme kamphelg som søndagens verter tok sin eneste trepoenger på bortebane.

Statistikk

På de ti møtene mellom lagene i Drammen siden Strømsgodset var tilbake i Eliteserien i 2006 har FK Haugesund kunne bokføre en seier, to uavgjorte og ni tap. Marienlyst Stadion er med andre ord ikke en arena hvor poengene har sittet løst for FKH i nyere tid. 

Forrige sesong ble det derimot poengdeling etter at Alexander Ammitzbøll utlignet til 2-2 på overtid etter at Peter Therkildsen hadde tegnet seg for FK Haugesunds første scoring.

Kuriosa

Strømsgodset ble sist seriemester i 2013 og avgjørelsen den gang falt på Marienlyst Stadion i siste serierunde, med FK Haugesund som motstander. Desimert til 10 mann etter at Dusan Cvetinovic ble utvist tidlig i andre omgang kunne FK Haugesund ikke forhindre daværende Godset-trener Ronny Deila seriegull og tapte til slutt 1-3 mot seriemesteren.

I 2016 ble også Haris Hajradinovic utvist i serieoppgjøret på Marienlyst, etter å ha havnet i klinsj med lagkamerat og FKH-keeper Per Kristian Bråtveit. 

MicrosoftTeams-image (3).png
FKH-spillerne gjennomførte en lett treningsøkt på Marienlyst Stadion lørdag kveld.

Skader og suspensjoner

Joakim Våge Nilsen er så nær en retur at han for første gang denne sesongen er med i troppen som satte kurs for Drammen, men det blir ventelig lite med spilletid på bømlingen som ødela korsbåndet tilbake i februar. Ellers stiller FK Haugesund skadefritt mannskap. Med til Drammen er forøvrig også Christos Zafeiris for å "akklimatisere" seg til nye lagkamerater og neste sesong.

Hos hjemmelaget er keeper Viljar Myhra tatt midlertidig ut av trening pga sykdom, men ellers ventes Strømsgodset å stille med sitt mest slagkraftige mannskap.

Eliteserierunden

Med to runder igjen av Eliteserien er det fortsatt uavklart i både toppen og bunnen av tabellen. Tre lag kniver om å klare play off-plassen som gir en ekstra livlinje i nedrykkskampen, mens Molde i teorien fortsatt kan snyte Bodø/Glimt for seriegullet.

I de to siste serierundene har alle Eliteserie-kamper avspark samtidig. Foruten oppgjøret i Drammen spilles følgende kamper med avspark klokken 17.00 denne søndagen:

Bodø/Glimt - Brann

Stabæk - Rosenborg

Vålerenga - Mjøndalen

Sandefjord - Kristiansund

Sarpsborg 08 - Tromsø

Molde - Lillestrøm

og

Viking - Odd

Oppgjøret i Drammen ser du på Eurosport+ og på streamingtjenesten Discovery+. Radio 102 sender også direkte fra oppgjøret. 

Avspark klokken 17.00.

Annonse fra Eliteserien: