Førjulsgave til FK Haugesund

Åsane-kaptein Ingvild Hansen Høvring blir FK Haugesund-spiller.

I slutten av november spilte hun om opprykk til Toppserien med kapteinsbindet rundt armen for Åsane. Nå blir Ingvild Hansen Høvring FK Haugesund-spiller. Mens andre var opptatt med å legge pinnekjøttet i vann og pynte juletreet kvelden før julaften, befant den ettertraktede 23-åringen seg i stedet på Haugesund Sparebank Arena for å signere en toårskontrakt med FK Haugesund.

Hansen Høvring blir dermed den 18. spilleren som trener Thomas Dahle har på plass i kommende sesongs spillerstall.

To og en halv sesong i 1. divisjon

Åsane ble inneværende sesong nummer to i 1. divisjon, og med erfaringen fra to og et halvt år med 1. divisjonsfotball i Bergen blir Hansen Høvring også det aller mest meritterte navnet i FK Haugesund-troppen som spiller 2. divisjonsfotball kommende sesong.

- Opplegget jeg har blitt presentert virker veldig proft. Klubben har veldig klare ambisjoner om å nå langt, opp og fram og jeg ønsker å være med og bidra til at det blir mulig. Det har alltid vært en drøm at vi skulle få et damelag i FK Haugesund, sier Hansen Høvring. 

- Jeg liker å styre spillet

Før Hansen Høvring gjorde Åsane-spiller av seg i 2019 kunne Kopervik-jenta se tilbake på flere sesonger i Haugar-drakten og ungdoms-/rekruttfotball for Avaldsnes. Barneårene som spiller ble tilbragt i Kopervik IL for forsvarsspilleren som kommer fra en skikkelig fotballfamilie i Kopervik. 

- Jeg håper å kunne prege kampene i 2. divisjon og at erfaringene fra nivået over kan overføres til de andre spillerne på laget. Som spiller  liker jeg å styre spillet, ha ballen i beina og få brukt spilleforståelsen min til det beste for laget.

IMG_20211223_184729__01.jpg
Ingvild Hansen Høvring signerte for FK Haugesund på lille julaften.

Ønskespiller

Forsvarsspilleren kan bekle flere posisjoner i de bakre rekker og har lenge vært et navn som trener Thomas Dahle har ønsket å hente til FK Haugesund før 2022-sesongen. Kvalitetene til 23-åringen som denne sesongen var blant de nominerte i kåringen av 1. divisjons aller beste spiller, kom på årets lag i samme divisjon og var en gjenganger på rundens lag i 1. divisjon er nemlig udiskutable.

- Ingvild har stått aller øverst på lista mi og tilfører oss rutine og referanser. I tillegg har hun veldig gode ferdigheter. Hun er god med ballen i beina og har en veldig god venstrefot som blir viktig for oss i oppspillsfasen og med det også en god dødballsfot. Jeg er dessuten sikker på at Ingvild blir en viktig stemme i garderoben, sier FKH-treneren.

Fikk marsjordre i sesongavslutningen

Og selv om dobbeltkampene mot Lyn om retten til å spille Toppseriefotball i 2022 endte med rødt kort og utvisning for den blivende FKH-spilleren bedyrer hun at hun ikke er en spesielt tøff spiller.

- Jeg er virkelig ikke en råtass. Det røde kortet var det første i karrieren og jeg pleier sjelden å havne i dommerens bok, forsikrer forsvarsspilleren.

Og bare så det er klart.

- Jeg har forstått det slik at jeg ikke trenger å sone karantene i serieåpningen til neste år.

Ingvild Hansen Høvring har signert en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: