Fortsetter poengjakten i Skien

16. mai-kamp på Skagerak Arena. Foto: Kjell Bua.

Etter søndagens seier hjemme mot Kristiansund har FK Haugesund på ny poeng i sikte når de setter kurs for Skien, Skagerak Arena og bortekamp mot Odds Ballklubb på 16. mai. Også kjent som fotballens festdag.

FK Haugesund - Bodø/Glimt: billetter til hjemmekampen mot regjerende seriemester

Etter tre poengløse bortekamper er det på tide å komme hjem til Haugesund med tilskudd til poengkontoen - ikke minst med tanke på stemningen i Folketoget 17. mai - slik at klatringen på tabellen kan fortsette før kommende søndags hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

Torsdag venter også 1. runde i cupen - mot Djerv 1919 på Djervbanen, så mandagens kamp er også starten på en hektisk uke med tre kamper på seks dager. Legg så til en ny midtukekamp mot Rosenborg påfølgende uke og man ser for alvor at det begynner å dra til seg ved utgangen av mai.

Om motstanderen

Odds Ballklubb har startet sesongen "OK" under sin nye trener Pål Arne 'Paco' Johansen og ligger som nummer 11 på tabellen med seks poeng på sine innledende kamper. Telemarkingene er dog de eneste som så langt har klart å slå serieleder Viking etter 1-0 hjemme i Skien for en tid tilbake.

For Egil Selvik innebærer oppgjøret i Skien også et gjensyn med gamle lagkamerater etter å ha tilbragt 2019- og 2020-sesongen hos mandagens motstander. Også Bilal Njie, ny av året i FK Haugesund, kan se tilbake på tre sesonger i hvitt og sort.

Selvik 2.jpg
Holder Egil Selvik nullen på ny i Skien? Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Statistikk

Foruten 2-1-seier i serieåpningen i 2018 - og to cuptriumfer (2012 og 2019) - har FK Haugesund sjelden kommet hjem fra Skagerak Arena (tidl. Falkum Stadion) med poeng.

Ved tre anledninger har man spilt uavgjort mot de hvite og sorte i Skien - senest i 2020 da oppgjøret lagene i mellom endte 0-0, mens man ved de resterende åtte bortekampene har gått poengløse av banen. Så også i fjor da Odd vant 4-2 hjemme på kunstgresset i Skien.

Samlet sett forteller statistikken at man totalt - hjemme- og bortekamper oppsummert - har slått Odd ved åtte anledninger i seriesammenheng, mens de hvite og svarte fra Telemark står med 14 seire. Kun fire oppgjør har gjennom historien endt uavgjort - deriblant den spektakulære opphentingen hjemme på Haugesund Stadion i 2020 hvor FK Haugesund gikk fra 1-4 til 4-4 i sluttminuttene.

Skader og suspensjoner

Enkelte spillere har brukt uken på å pleie skader, men bortsett fra Martin Samuelsen og Sondre Liseth som definitivt mister mandagens kamp er det kun Joacim Holtan som har status som "høyst usikker" før turen går til Skien.

Vertskapet ventes å ha alle sentrale spillere tilgjengelig til dette oppgjøret bortsett fra Odin Bjørtuft som ble utvist i forrige kamp og må sone karantene.

Her ser du kampen

Du kan se oppgjøret på enten Eurosport+ eller Discovery+ samt følge det direkte på Radio 102. 

Avspark klokken 18.00 på Skagerak Arena.

Annonse fra Eliteserien: