Fra brunt til hvitt

Sondre Liseth er ny FK Haugesund-spiller.

Overgangsvinduets fjerde signering er et faktum. Etter Peter Therkildsen, Egil Selvik og Alioune 'Badou' Ndour blir Sondre Liseth fjerdemann i rekken av tilvekster denne sesongen.

Mjøndalen-spilleren signerte fredag ettermiddag en fireårskontrakt med FK Haugesund, og 23-åringen returnerer dermed til Vestlandet etter at den opprinnelige bergenseren gjorde østlending og Mjøndalen-spiller av seg for to år siden.

- Først av alt så gleder jeg meg veldig til å bli FK Haugesund-spiller. Jeg er veldig motivert for å spille for klubben og kjenner på litt ærefrykt over at en klubb som FK Haugesund har ønsket meg så sterkt og valgt å kjøpe meg fra Mjøndalen, sier Liseth.

Flere klubber har vist interesse for angrepsspilleren som leverte en sterk 2020-sesong, men valget falt til slutt på klubben som allerede har en liten håndfull bergensere i stallen.

Liseth 3
Peter Therkildsen, Fredrik Pallesen Knudsen og Sondre Liseth blir lagkamerater i helhvitt heretter. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

- Jeg kjenner en del av spillerne i klubben fra tidligere og ser frem til å bli kjent med resten av klubben, sier 22-åringen som for øyeblikket befinner seg hjemme i Bergen i påvente av å bli friskmeldt fra koronaviruset.

Sondre Liseth startet karrieren i bergensklubben Gneist før han tok steget videre til Fana i 2015. Før sesongen 2018 signerte han for Obosliga-klubben Nest-Sotra og etter en sesong på Ågotnes gikk ferden videre til Mjøndalen og Eliteserien vinteren 2019.

Den nye FKH-spissen fikk 57 offisielle kamper for Mjøndalen og scoret åtte mål i løpet av to sesonger for bruntrøyene. I 2018 tegnet han seg for ni scoringer på 27 kamper for Nest-Sotra.

Gammel kjenning

I en tid med treningsforbud og strenge restriksjoner er signeringen av Sondre Liseth en solid vitamininnsprøytning for FK Haugesund.

- Vi har jobbet med å få Sondre til Haugesund en liten stund og nå falt brikkene på plass i Mjøndalen slik at overgangen kunne fullføres. Det er vi veldig fornøyde med. Sondre er en litt annen spillertype enn det vi har fra før av, kommer fra en god sesong i Mjøndalen i fjor og holder en fin alder. Det er også en spiller vi kjenner godt - helt fra tiden i Fana - og han blir et sterkt supplement til årets spillerstall, sier sportslig leder Eirik Opedal. 

Sondre Liseth har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2024 og slutter seg til klubben straks smittevernssituasjonen tillater det.

Spillerfakta

  • Navn: Sondre Liseth

  • Fødselsdato: 30. september 1997

  • Nasjonalitet: Norge

  • Fødeby: Bergen

  • Tidligere klubber: Gneist, Fana, Nest-Sotra, Mjøndalen

  • Posisjon: Angrepsspiller

Annonse fra Eliteserien: